AcasăSOCIALElevii mai primesc şi veşti bune, în prag de nou an şcolar....

Elevii mai primesc şi veşti bune, în prag de nou an şcolar. Se anunţă că vin banii!

sorin cimpeanu Elevii mai primesc şi veşti bune, în prag de nou an şcolar. Se anunţă că vin banii!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut o promisiune importantă pentru elevi şi părinţi: bursele şcolare vor creşte. De asemenea, se va mări şi pragul minim de la care va fi acordată bursa de merit.

Bursa de merită pleacă de la 100 lei

Guvernul a adoptat, în primă lectură, proiectul privind stabilirea cuantumului minim al burselor elevilor. Anunțul a fost făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu, care a precizat că vor fi creșteri pentu bursele de merit, performanță, dar și cele de studiu și de ajutor social în următorul an.

Proiectul de Hotărâre de guvern se referă la aprobarea cuantumului minim de acordare a burselor elevilor.

În anul școlar 2020 – 2021, Guvernul a aprobat un cuantum minim de 100 de lei / elev, indiferent de tipul de bursă, de performanță, de merit, de studiu sau de ajutor social.

Acest cuantum nu a fost diferențiat. Acest pas a fost un pas important, deoarece, pentru prima oară, bursele elevilor sunt plătite de la bugetul de stat. În continuare vor fi plătite tot de la bugetul de stat, tot prin bugetul Ministerului Educației, dar vom avea diferențe între cuantumul minim între bursele de performanță destinate olimpicilor, de la 100 de lei la 500 de lei de elev.

Vom avea creșteri și pentru bursele de merit, creșteri care vor venit la pachet cu creșterea pragului minim de obținere a bursei de merit. Pentru că bursa de merit trebuie să fie de merit.

Creșteri vor înregistra și bursele de studiu și bursele de ajutor social. După o analiză suplimentară, după discuții cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, acest proiect de Hotărâre de Guvern va fi adoptat”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, vineri, după ședința de guvern.

Programul de suport pentru copii, în pandemie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă privind implementarea Programului naţional de suport pentru copii în contextul pandemiei de COVID-19.

Prin acest Program va fi “asigurat cadrul legal optim” în vederea “protejării integrităţii psiho-emoţionale” a copiilor.

A fost prezentată în primă lectură şi va fi adoptată în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare ordonanţa de urgenţă privind aprobarea şi implementarea Programului naţional de suport pentru copii în contextul pandemiei de COVID 19.

Numele acestui program naţional este “Din grijă pentru copii” şi prin intermediul acestui act normativ este asigurat cadrul legal optim pentru copii în vederea protejării integrităţii psiho-emoţionale a acestora”, a spus demnitarul într-o conferinţă de presă.

author avatar
Andrei Ștefan
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger