AcasăSOCIALElevii, la şcoală abia pe 1 octombrie. Anunțul făcut de Orban

Elevii, la şcoală abia pe 1 octombrie. Anunțul făcut de Orban

scoala

Elevii ar putea merge la şcoală începând cu 1 octombrie, iar primele două săptămâni să înveţe online. Este vorba despre un scenariu cerut de medici, potrivit premierului Ludovic Orban.

Șeful Executivului a confirmat, vineri, că au existat discuții potrivit cărora școala să înceapă fizic la data de 1 octombrie, iar până atunci cursurile să se desfășoare online. Orban a arătat că nu s-a luat o decizie în acest sens.

„Sigur că au fost discuții pe tema asta. Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special de medici din zona epidemiologi-infecționiști, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectați au spus că au fost în concediu sau într-un weekend într-o deplasare de concediu și s-a discutat acest lucru. Încă nu s-a luat o decizie în acest sens.”, a declarat premierul.

Decizia va fi luată de comitetele județene pentru situații de urgență

Întrebat când se va lua o decizie, premierul a răspuns: „În mod evident, vom anunța în timp util dacă se va lua o decizie. Deocamdată, sunt niște opinii care au fost exprimate. Deocamdată, lucrurile sunt așa cum le-am anunțat: decizia de deschidere a școlii va fi o decizie care se ia în plan local, la propunerea consiliului de administrație (n.red. – al școlii) (…), ei vor face propunerea și decizia va fi luată pe baza propunerilor de către comitetele județene pentru situații de urgență, în funcție de nivelul de răspândire a virusului, fie în clasă, fie parțial în clasă – parțial online, fie online. Aici sigur că autoritățile locale și managementul școlilor vor trebui, pe baza datelor de la INSP, să facă evaluarea, să formuleze propunerea în săptămâna care vine și, după luarea deciziei, să informeze părinții.”

Ludovic Orban a arătat că și organizarea alegerilor locale a constituit un argument în favoarea desfășurării cursurilor online până la 1 octombrie. „Și aici a fost o discuție legată de acest subiect, tot ca un argument ca să înceapă școala online, dar aici putem avea o soluție, să dăm o zi liberă înainte de alegeri și o zi liberă după alegeri, în școlile în care se organizează secții de votare”, a precizat premierul.

author avatar
Andreea Vlad