AcasăSOCIALElevii îl pun la zid pe Cîțu! Intrarea școlilor în online aprinde...

Elevii îl pun la zid pe Cîțu! Intrarea școlilor în online aprinde spiritele: „Auzim că ele se deschid primele și se închid ultimele, dar cum rămâne în practică?”

scoalaElevii îl pun la zid pe Cîțu! Intrarea școlilor în online aprinde spiritele: „Auzim că școlile se deschid primele și se închid ultimele, dar cum rămâne în practică?”

Elevii contestă ferm propunerea de a modifica structura anului școlar la nici două săptămâni de la începerea cursurilor, transmite Consiliul Național al Elevilor.

Organizația elevilor reacționează, astfel, la declarațiile făcute joi seară de premierul Florin Cîțu, care a declarat la Digi 24 că “și anul trecut am avut o vacanță prelungită care a ajutat și a redus valul III. Deci, dacă ajungem acolo, vom lua această decizie”. „Solicităm ca structura anului școlar 2021-2022 să nu fie modificată în niciun context”, arată CNE.

Consiliul elevilor arată, în comunicatul său, că o astfel de modificare ar fi în baza unor “considerente care nu depind de sfera educațională și fără respectarea măsurilor prevăzute în ordinul comun emis de Ministerul Educației și de Ministerul Sănătății”. Organizația amintește că acest ordin prevede că școlile intră în scenariul online doar dacă în respectiva localitate incidența Covid-19 depășește pragul de 6/1000 de locuitori.

O vacanţă prelungită ar duce la decalaje majore

Elevii consideră „imperios ca deciziile privind modificarea scenariilor de funcţionare ale şcolilor să se decidă strict la nivel local, fără măsuri dictate de la centru, care s-au dovedit a fi ineficiente în ultimii doi ani şcolari”, argumentând că „o vacanţă prelungită ar duce la decalaje majore în ceea ce priveşte parcurgerea conţinuturilor prevăzute de programa şcolară, mai ales în contextul în care lipsurile învăţământului online se resimt în parcursul educaţional al fiecărui elev”.

„Mai mult decât atât, aducem în vedere faptul că riscurile de infectare în rândul elevilor şi al personalului didactic pot fi reduse doar prin eforturi conjugate ale tuturor instituţiilor competente, în vederea asigurării infrastructurii sanitare şi a posibilităţilor de testare şi vaccinare împotriva COVID-19 în unităţile de învăţământ. Întreruperea bruscă a cursurilor nu poate reprezenta un substitut pentru cursurile faţă în faţă, ci reprezintă doar o măsură pe termen scurt, cu un impact minor asupra răspândirii virusului. De aceea, solicităm ca structura anului şcolar 2021-2022 să nu fie modificată în niciun context, iar deciziile de funcţionare a unităţilor de învăţământ să rămână descentralizate, la nivel local, în funcţie de criteriile prevăzute de ordinul comun al celor două ministere”, se mai arată în comunicatul Consiliul Naţional al Elevilor.

author avatar
Andreea Vlad
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger