AcasăSOCIALElevii din România care se întorc, de luni, la şcoală. Când vor...

Elevii din România care se întorc, de luni, la şcoală. Când vor mai avea vacanțe

Gata vacanţa pentru aceşti elevi din România. De luni, 26 februarie, ei se întorc în sălile de clasă. Elevii din Bucureşti se vor întoarce de luni la cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Vacanţa de o săptămână ce tocmai s-a scurs în Capitală se poate lua, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene, în perioada 12 februarie – 3 martie.

Când vor fi următoarele vacanţe:

Următoarele vacanţe sunt programate astfel:

  • de sâmbătă, 27 aprilie, până marţi, 7 mai;
  • de sâmbătă, 22 iunie, până duminică, 8 septembrie.

Urmează „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde”

„Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se desfăşoară până pe 26 aprilie 2024, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ.

Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite.

Prin excepţie, se stabilesc următoarele: pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 7 iunie 2024, iar pentru clasa a VIII-a anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 14 iunie 2024.

author avatar
Andrei Ștefan
323 afisari

1 COMENTARIU

  1. prizonierii se inorc in puscarii de luni si nu vor mai avea permisie pana pe 27 aprilie. si ca sa merite permisia vor face o saptamana de munca fortata si una de carcera inainte de ea.

Comments are closed.

Zenville