AcasăSOCIALElevii din clasele terminale revin, de astăzi, la cursuri cu prezență fizică

Elevii din clasele terminale revin, de astăzi, la cursuri cu prezență fizică

eleviElevii din clasele terminale revin, de astăzi, la cursuri cu prezență fizică

Elevii din clasele terminale se întorc, luni, la cursuri cu prezenţă fizică, după vacanţa de Paşti. Circa 370.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a se întorc în bănci.

„Mâine (n.r. 10 mai), vor putea merge la școală cu 450.000 elevi mai mult decât au mers săptămâna trecută. E vorba de elevii claselor terminale, 370.000 de elevi, indiferent de scenariu. În plus, 80.000 care vor putea începe școala datorită scăderii ratei de infectare în mai multe localități. Cu siguranță, riscul nu poate fi eliminat, dar poate fi gestionat”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Vineri, 7 mai, mai erau 939 de localităţi cu o rată de infectare peste 1 la mie. 2.224 de localităţi aveau o rată de infectare sub 1 la mie. „Diferenţa faţă de scenariul pe care elevii au mers la şcoală astăzi este de 185 de localităţi. Deci, scenariile se stabilesc astăzi pentru luni. Luni, şcolile din 185 de localităţi vor avea şansa prezenţei fizice fără limitări pentru toţi elevii. Asta înseamnă circa 80.000 de elevi care vor putea merge în plus luni faţă de vineri, încă un pas spre normalitate. Se adaugă cei 370.000 de elevi din clasele terminale care vor începe luni şcoala.”, spunea oficialul vineri, într-o conferință de presă.

Examenele naționale încep la sfârșitul lunii iunie

Elevii de clasa a VIII-a vor mai avea cursuri până în data de 11 iunie, când vor intra în perioada de pregătire pentru examenul de Evaluare Naţională, ale cărui probe vor începe pe 22 iunie. Elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a vor avea cursuri până în data de 4 iunie, după care vor avea perioada de pregătire pentru Bacalaureat, ale cărui probe scrise încep din 28 iunie.

De asemenea, de miercuri, 5 mai, au mai revenit la cursuri circa 2,2 milioane de preşcolari şi elevi din învăţământul primar şi din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din peste 2.000 de localităţi care au avut anterior o rată de infectare sub 1 la mie.

author avatar
Andreea Vlad