AcasăSOCIALElevii din clasele terminale ar putea merge la școală și în scenariul...

Elevii din clasele terminale ar putea merge la școală și în scenariul rosu? Ce spune ministrul Educației – VIDEO

Elevii din clasele terminale ar putea merge la școală și în scenariul rosu? Ce spune ministrul Educației - VIDEO

Cu doar câteva luni înainte ca elevii de clasa a VIII-a și a XII-a să dea examenele naționale – Evaluarea Națională și, respectiv, Bacalaureatul, dar și pe fondul redeschiderii unităților școlare, în baza celor trei scenarii stabilite de autorități, raportat la incidența cazurilor de COVID-19, ministrul Educației a făcut un anunț important.

”Regulile de distanţare şi prudenţa trebuie păstrate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a declarat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă seară, la Realitatea Plus.

Ministrul Educației a amintit, în acest context, faptul că aceste examene pentru elevii claselor terminale din școli și licee urmează să se susțină cu prezența fizică. ”Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri-evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

După cum cei mai mulți știu deja, scenariul roșu – valabil în perioada crizei generate de noul coronavirus – presupune că se apelează la cursuri exclusiv online, mai exact că elevii și profesorii desfășoară activitățile didactice prin intermediul internetului.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger