Structura anului școlar 2021-2022 nu include o vacanță intersemestrială. Majoritatea copiilor vor învăța în următoarele 15 săptămâni, fără nicio vacanță, potrivit noii structuri a anului școlar modificate de ministrul Sorin Cîmpeanu.
Elevii de gimnaziu și liceu au început școala luni, 3 ianuarie, după vacanța de sărbători. Doar copiii de grădiniță și din clasele primare se mai bucură de o săptămână de vacanță, până pe 9 ianuarie.
Deși ar fi trebuit să fie în semestrul al II-lea deja, în ianuarie, elevii și profesorii lor de la gimnaziu și liceu au revenit tot în semestrul I pentru o săptămână, urmând ca după weekendul 15-16 ianuarie să intre direct în semestrul al II-lea, care durează până pe 11 iunie. Singura vacanță va fi cea de Paște, în aprilie.
15 săptămâni consecutive de cursuri
„Toți profesorii vor cât mai mult de la noi și noi trebuie să învățăm pentru toate materiile și mi se pare uneori o amestecătură totală și nu mai înțelege elevul ce trebuie să facă”, spune o elevă, potrivit Digi 24. „Trebuia să ne țină și pe noi până pe 10. Mai bine nu ne puneau vacanța de două săptămâni și ne lăsau vacanța asta”, a adăugat alta.
Și profesorii recunosc că va fi un semestru solicitant. „Elevii vor fi epuizați la sfârșitul acestui an școlar, un semestru foarte lung, un semestru care presupune simulările pentru examenele naționale, chiar examenele în sine, pregătirea suplimentară”, spune un profesor. Nemulțumiți de structura anului școlar sunt și părinții.