AcasăSOCIALElevii care stau acasă din cauză că se tem de Covid-19 au...

Elevii care stau acasă din cauză că se tem de Covid-19 au încurcat-o! Lucrurile sunt mai grave decât s-a crezut iniţial

elevi la scoalaElevii care stau acasă din cauză că se tem de Covid-19 au încurcat-o! Lucrurile sunt mai grave decât s-a crezut iniţial

Lipsa de la şcoală, din cauza fricii de Covid-19, nu este o soluţie. Dimpotrivă, răul poate fi mai mare, în sensul că elevii respectivi vor primi absenţe în catalog. Copiii trebuie să meargă toți la ore, până când DSP face ancheta epidemiologică și stabilește care dintre ei a intrat în contact direct cu cel infectat.

Ancheta durează câteva zile, timp în care toți copiii dintr-o clasă se pot infecta.

Doar DSP poate da scutire

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că doar DSP-ul poate stabili contacţii direcţi ai unui bolnav de Covid-19, deci doar această instituţie poate indica cine poate lipsi de la şcoală.

Încă de la apariţia primului caz, DSP face anchetă epidemiologică. Dacă respectă regulile şi poartă masca de protecţie, aşa cum trebuie să o poarte în clasă, nu sunt contacţi direcţi, conform metodologiei INSP.

Totul e să respecţi regulile. Doar DSP stabileşte contacţii direcţi. Nu este vreun alt organism abilitat să stabilească contacţii direcţi şi atunci încă de la primul caz se face ancheta epidemiologică.

Cei care sunt stabiliţi contacţi direcţi, dacă există, intră şi ei în izolare, iar clasa merge mai departe.

Atâta timp cât şcoala se derulează cu prezenţă fizică, nu există o decizie oficială de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă, li se trec absenţe”, a spus Cîmpeanu.

author avatar
Andrei Ștefan