AcasăSOCIALElevii au rămas miraţi când au văzut ce schimbare le aduce Monica...

Elevii au rămas miraţi când au văzut ce schimbare le aduce Monica Anisie la şcoală

Monica Anisie Elevii au rămas miraţi când au văzut ce schimbare le aduce Monica Anisie la şcoală

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, intenţionează să aducă o schimbare radicală în structura acestui an şcolar. Ea a spus că tezele ar putea fi eliminate în anul școlar 2020-2021, iar olimpiadele s-ar putea desfășura online.

Monica Anisie a vorbit, vineri, despre un ordin ce prevede reducerea drastică a materiei, renunţarea la anumite capitole de la diferite materii, adaptarea programei pentru predarea digitală, scurtarea orarului pentru elevi astfel încât să nu mai petreacă multe ore în faţa calculatorului, dar şi predarea multidisciplinară.

Vom lua măsurile care se impun în funcție de situația creată, etapă cu etapă. Dacă va fi necesar, vom lua măsuri. Exact cum am făcut și în primăvară, când am luat decizia de a elimina tezele pentru că nu exista posibilitatea de a susține aceste examene„, a spus Monica Anisie pentru postul ProTV.

Monica Anisie susţine că ar putea fi posibilă realizarea orelor în tandem, pentru reducerea timpului petrecut de elevi în faţa calculatorului şi a dat exemplul orelor de limba română, ce ar putea fi combinate cu cele de engleză.

Profesorii vor fi ajutaţi de IT-işti să folosească Internetul şi tabletele

Luni, la ministerul Educaţiei va avea loc o conferinţă care va avea ca subiect prezentarea Strategiei de Digitalizare a şcolii romaneşti. Se anunţă parteneriatele cu specialişti în IT care vor ajuta profesorii să folosească tabletele, internetul, dar și aplicaţii pentru predarea online.

Pe toată perioada vacanței de vară, am desfășurat programe de formare pentru profesori pentru a preda online. În prezent, se lucrează pentru adaptarea programei la învățământul online. Nu s-a luat încă o decizie, dar vom ieși să spunem cum anume se va desfășura predarea și evaluarea în online”, a precizat Anisie.

Când vor ajunge tabletele la elevi

Elevii vor dispune de cele 250.000 de tablete promise de autorităţi până la finalul lunii decembrie, a anunţat Anisie în cadrul emisiunii online „Viitor cu Clasă”. Anisie a explicat cum a decurs proiectul privind achiziția celor 250.000 de tablete pentru elevii care nu dețineau niciun echipament electronic.

author avatar
Andrei Ștefan
307 afisari

4 COMENTARII

  1. Ha…ha…Anisie obliga parintii sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca nu au niciun dispozitiv electronic conectat la internet. 🙁
    Doar daca indeplineste aceasta conditie elevul primeste tableta …
    Dar un dispozitiv conectat la internet este si tel.mobil…

  2. Nazista asta cu pepsiglas bolmojeste si ea niste prostii demne de anturajul ei de nazi prosti De cand au intrat la guwernare cu guwernerul lor de homalai nazi fac numai prostii Siktir scarbe leproase

  3. Nazista asta cu pepsiglas bolmojeste si ea niste prostii demne de anturajul ei de nazi prosti De cand au intrat la guwernare cu guwernerul lor de homalai nazi fac numai prostii Siktir scarbe leproase siktir televizor fara curent electric siktir pepsiglaso

  4. Tabletele vor fi aduse cu saniuta de Mos Gerila, caci Mos Craciun nu mai da prin Romania decad cu guvernul PNL.
    Dar si Mos Gerila s-ar putea sa nu vina dac il sperie Orban cu noile interdictii Plandemice.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger