AcasăSOCIALElevii așteaptă răspunsuri concrete, Orban le spune că școala va începe: ”Suntem...

Elevii așteaptă răspunsuri concrete, Orban le spune că școala va începe: ”Suntem în data de 3 august”

Ludovic Orban și-a anulat programul și s-a testat pentru COVID, după participarea la o emisiune TV

Premierul a aflat de nemulțumirile elevilor, cu privire la incertitudinile ce țin de noul an școlar, doar că nu le-a dat un răspuns concret, ci le-a transmis că încă se analizează scenariile ce țin de începerea școlii.

Cu aproape o lună înainte de începutul noului an, elevii și profesorii încă nu știu cum se vor desfășura cursurile. Știu doar că problemele generate de noul coronavirus, care au și pus lacătul pe școli, în primăvara acestui an, se mențin.

Și că autoritățile au adus în discuție mai multe ”scenarii” când vine vorba de anul școlar 2020-2021, inclusiv o soluție ”hibrid”. DETALII AICI.

Ca atare, reprezentanți ai asociației elevilor au venit, luni, în fața Palatului Victoria, unde își are Executivul sediul, pentru a deveni și mai clar faptul că așteaptă de la guvernanți un plan stabil cu privire la reluarea cursurilor, în toamnă.

Premierul nu a venit, însă, cu răspunsuri de natură să facă lumină în acest caz. ”Şcoala va începe, va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Există un grup de lucru interministerial, coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluare a infrastructurii, evaluare a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază sisteme, inclusiv sistemul mixt. Suntem într-o analiză foarte serioasă, pentru că nu pot să creezi o previziune astăzi care previziune să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei. Noi pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil”, a transmis Ludovic Orban, în fața presei, legat de acest subiect.

Analize, evaluări și scenarii

Premierul a evitat să spună concret cu cât timp înainte să se dea startul anului școlar se va anunța în ce variantă vor începe cursurile. ”Atunci când vom avea toate datele necesare pentru a furniza informație corectă, o informație care să permită elevilor, profesorilor, cadrelor didactice, părinților să se pregătească pentru deschiderea anului școlar”, a ales să precizeze șeful Executivului.

Întrebat, totodată, dacă în județele în care numărul de infectări este mai scăzut e posibil ca școala să înceapă în format fizic, în ideea că riscurile nu ar fi la fel de mari, Ludovic Orban a dat următorul răspuns? ” Îmi puneți întrebări la care nu pot să vă dau în momentul de față un răspuns. Când se finalizează analiza, evaluarea şi toate scenariile, în funcţie de starea din punct de vedere epidemiologic, le vom prezenta public. Suntem în data de 3 august.”

81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger