AcasăSOCIALEi sunt românii care primesc 23.000 lei de la stat! Trebuie doar...

Ei sunt românii care primesc 23.000 lei de la stat! Trebuie doar să depună dosarele ca să ia banii

Români cu handicap, UMILIŢI pentru ajutoarele de la UE. Au stat, în frig, la cozi interminabile

Statul român oferă facilităţi pentru o nouă categorie socială vulnerabilă. Este vorba despre suma de 23.000 lei pentru fiecare persoană, bani care ar veni sub formă de vouchere.

Astfel, persoanele cu dizabilități pot accesa până la 23.000 de lei (aproximativ 5.000 euro) pentru tehnologia asistivă.

Dosarele trebuie depuse până la 31 mai 2023

Solicitările privind emiterea voucherelor, împreună cu dosarul în original, trebuie depuse până la data de 31 mai 2023. Ulterior, voucherele vor trebui emise până cel târziu în data de 30 iunie, transmit autoritățile.

Acest voucher este oferit în cadrul proiectului ”Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități” de către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopoții.

Voucherele, emisie până la 30 iunie

Ulterior, voucherele vor trebui emise până cel târziu în data de 30 iunie, transmit autoritățile. Iar persoana cu dizabilităţi poate folosi tichetul până la data de 31 august 2023.

Se încadrează pentru obținerea voucherului ANPD pentru tehnologie asistivă persoanele care îndeplinesc următoarele condiții:

  1. Persoanele care au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap.
  2. Își caută un loc de muncă sau care nu au un loc de muncă (au vârstă de muncă).
author avatar
Andrei Ștefan