Apropierea geografică a României de zona de desfășurare a unui război militar îi face pe români să se gândească mai serios la cum arată siguranța viitorului pentru ei.
51% dintre români au luat în calcul să părăsească România, în timp ce 12% așteaptă să vadă cum evoluează situația, conform unui sondaj efectuat de BestJobs.
Care ar fi motivele unei emigrări?
Principalele motive pentru care s-ar muta într-o altă țară sunt:
- dorința de a schimba mediul și țara în care lucrează (38%),
- siguranța personală și a familiei (24%),
- dorința de a accesa un venit mai mare, care nu este posibil în România (21%),
- nevoia de a avea mai multe oportunități de dezvoltare profesională (14%)
- dorința de a lucra într-un domeniu mai sigur, care să nu fie afectat de război (4%).
Ce ţări ar alege emigranţii?
Apropierea de rude sau cunoștințe (27%) și distanța față de zona războiului (24%) se adaugă pe lista motivelor pentru relocare.
Astfel, participanții la sondaj s-ar orienta către destinații precum: Germania (21%), Franța (14%), Marea Britanie (14%). Alți 30% au luat în calcul relocarea în Italia, SUA sau Australia.
Când vine vorba de așteptările salariale, românii spun că ar emigra pentru minim dublul salariului pe care îl primesc în România (65%), 14% pentru minim 50% mai mult decât câștigă acum, iar 12% spun că ar emigra și pentru același salariu, întrucât decizia este luată pe seama altor factori mai importanți.
Pai fugiti acum sa avem si noi astilalti locuri de munca bine platite. Hai luati-o la fuga! Mars jigodiilor!
multi habar n-au ce-i asteapta . am mai vazut din astia si dupa 2,3 luni s-au intors . cei cativa euro castigati ocazional se duc rapid .multi fraieri zic ca pleaca ca sa se simta politicienii care ii doare fix in cur de oameni si ca spun ei ca pleaca .
Din asta reiese cat de mult isi iubesc romanistanezii tara.Pe Putin il injura ca asa ii comanda televizorul in rest habar nu au nici macar unde e Ucraina chiar daca se invecineaza cu ea.
Ca sa vrei mai mult trebuie introduse notiuni de patriotism și nationalism in scoala. Nu e totuna Hai Romania la fotbal cu acea de a-ți apara tara chiar cu pretul vietii cum face Ucraina. Din punctul asta de vedere ai invidiez ca au depasit piarul Romaniei la revolutie prin patriotism si lupta.
Acum si intrebarile is proaste la soci ologii astia. Puneti si voi intrebarea inteleapta
Ce faci daca un rus iti omoara familia sau iti distrug orasul?
si aveti urmatorul raspuns
1 Mor cu el de gat – 99%
2 Nu ne omoara /distrug ca nu pot 1%
3 Plec din tara 0%
Se vede ca acest cocosel, Andrei Stefan, a scris si la Scanteia. Ca foloseste expresia comunista „sa fuga” in titlu. Adica eu „am fugit”..cand am plecat acum 25 de ani de scarba. Scraba a crescut insa asa de mult ca acum NU mai vreau sa ma intorc, cocosel. Ai inteles? Si nu sunt dintre ratatii care au scris mai sus ca „s-au intors dupa 2,3 luni”. Dupa numai 23 de ani de munca iau o pensie de 150mii de ron pe luna. Cu care as putea sa vin sa traiesc in Romania, dar nu se gasesc lamai destule, cocosel. Ma uit de la 9mii de km cum vin rusii sa va taie setea de stat in Romania. La „colonei” ca Dragomir in primul rand.
Mă întreb, dacă scârba cu care ai plecat încă te mai domină, de ce citești ziare românești ? Hai, pa ! Lasă-ne pe noi cu ale noastre și tu consuma liniștit pensia ta minunată.