AcasăSOCIALEducație marca DGA. Polițiștii, plimbați prin pușcărie, ca să fie scuipați și...

Educație marca DGA. Polițiștii, plimbați prin pușcărie, ca să fie scuipați și înjurați de deținuți

Educație cu zăngănit de cătușe. DGA face instruirea anticorupție a polițiștilor în pușcării

Direcția Generală Anticorupție din MAI a decis să aplice metode ”bolșevice” de educare a polițiștilor, semnalează conducerea SNPPC. Astfel, polițiștii de la frontieră au fost duși cu forța în vizită la pușcării de maximă securitate, pentru ca aceștia să vadă ce îi așteaptă dacă le trece prin cap să comită vreun act de corupție. Sindicaliștii din penitenciare au condamnat și ei acțiunea DGA, susținând că polițiștii ajung să fie înjurați și scuipați de deținuți.

Băieții luminați de la DGA, polițiști și ei, de altfel, s-au gândit să aplice o metodă inedită și ”eficientă” în programul de educație anticorupție implementat la nivelul polițiștilor de frontieră. Astfel, sub amenințarea încadrării refuzului la abatere disciplinară, polițiștii de frontieră au fost duși în pușcării de maximă securitate pentru a vedea ce îi așteaptă dacă vor deveni, vreodată, corupți.

”Dezavuăm acțiunea preventivă a DGA, de plimbare prin penitenciare a polițiștilor de frontieră și solicităm imperativ stoparea acestei aberații și măsuri în consecință. Nici în vremea bolșevismului, nici în cea a comunismului, nici în anii care s-au scurs de la Revoluția din 1989 nu s-au desfășurat asemenea aberații instructiv-educative! Federația noastră – care apără drepturile și promovează interesele profesionale, social-economice, dar și integritatea deontologică a polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – solicită conducerii DGA și inspectorului general al IGPF să dispună încetarea acestei activități înjositoare pentru polițiștii de frontieră din România, umilitoare din punct de vedere uman, constituind o situație fără precedent și fără o bază legală și morală sustenabilă”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Totodată, sindicatul a solicitat conducerii MAI să verifice acest demers atipic și să precizeze care este temeiul de drept al activității, cine a conceput acest plan aberant de măsuri anticorupție, cine l-a avizat, cine l-a aprobat și ce măsuri se impun, de urgență, în cauză, pentru sancționarea unor astfel de fapte reprobabile și prevenirea producerii lor în viitor.

”Să-i plimbe pe politicieni prin închisori”

Conducerea SNPPC a anunțat că va sesiza tot ce înseamnă instituție a statului, începând de la Avocatul Poporului, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, conducerea MAI și conducerea Guvernului României, pentru că așa ceva nu a existat în istoria României. ”De ce nu i-a dus la lagărele de la Auschwitz? Probabil că în mintea bolșevică, pentru că nu poți să spui altfel, a unor lucrători de la DGA asta ar fi o metodă de instruire în anticorupție. Haideți să luăm atunci toată societatea românească și să începem cu cei care ocupă cel mai frecvent celulele din pușcărie, adică politicienii și oamenii ajunși în funcții publice, și să-i ducă să viziteze ei închisorile. Că sunt mai mulți politicieni în închisoare decât polițiști de frontieră. Noi vrem să-i dăm în judecată pe cei de la DGA și să obținem daune morale, pentru că noi considerăm o jignire la adresa colegilor noștri”, ne-a declarat Marius Ionescu, vicepreședinte al SNPPC. Acesta a mai arătat că, în caz că polițiștii refuzau să meargă în penitenciare, se considera abatere disciplinară.

Tortură psihică

Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), ne spune că plimbarea polițiștilor prin fața deținuților este absolut aberantă. ”Se întâmplă frecvent ca, atunci când deținuții văd polițiști plimbându-se prin fața lor, să îi înjure și de multe ori să-i scuipe. Vizitarea pușcăriilor cu scopul de conștientizare a consecințelor săvârșirii unei infracțiuni reprezintă o acțiune umilitoare din punct de vedere uman, care se subscrie torturii psihice, constituind o situație fără precedent și fără o bază legală și morală sustenabilă”, ne-a precizat președintele FSANP, Cosmin Dorobanțu. Potrivit unui protocol încheiat între Administrația Națională a Penitenciarelor, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Direcția Generală Anticorupție, un număr de 8 polițiști de frontieră sunt obligați să meargă săptămânal în sectorul de deținere al penitenciarelor, pentru a observa în ce condiții își execută pedeapsa deținuții, cu scopul de a conștientiza consecințele faptelor de corupție.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.566 afisari

40 COMENTARII

  1. Niste derbedei si scelerati vedetele de la dga – provoaca,santazeaza si executa comenzile politicului. Majoritatea dintre ei au un trecut dubios in politie !

      • Scârbos, nu te pot jigni ești în libertate sau sub cheie, încă odată să-ți fie rușine, dacă ai avut vreodată.

      • stanchi

        rank 2

        MÙIE la toati trolli rusi de pe ziare,com

        Ma kàc in viata ta de jeg de analfabet , sluga , sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

        Bizon , sa-mi bórasc pùlla in gura mätii si a familiei tale vierme de cäcát si cadavru ambulant.
        Fùté pe sculamentista de mätta in gura jegule romanii sa-si slobozeasca malahia in gura ta si a cùrvéi sifilitice de mätta

        Sa-ti dau käcatul sa-l mananci fomistule.

        Bizon si trolli rusi toti romanii sa-si bòrasca pùllile in gura voastra de gunoaie si déjectii rusesti imputzite.
        Romanii se càcä in gura rusilor de bóraturi si zdrente rapanoase.
        Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà la Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Liderul mercenarilor Wagner refuză la recrutare deținuții violați anal în închisorile rusești. „Vom crea o „unitate de cocoși” separată” https://ziare.com/evgheni-prigozin/mercenari-wagner-detinuti-violati-inchisori-rusia-evgheni-prigojin-1772738?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

        • ZIARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE ! FALSI JURNALISTI SI IMPOSTORI AI PRESEI , JEGURI IMPUTITE SI MUISTI CE SUG POOLA ZILNIC SI LING PROFUND IN COOR CLASA POLITICA ROMANEASCA ACTUALA DE LA GUVERNARE CU KALUS SI CIUCA PLAGIATORUL SEF

          ROPAGANDA PUPIN COORISTA PE ZIARE.COM DE CATRE ANALFABETII FUNCTIONALI , COPISTI PROFESIONISTI , HANDICAPATI MINTALI CE SE DAU JURNALISTI

  2. Fraieri sunt cei care accepta o obligatie de serviciu nelegala.
    Iar DGA ar trebui sa faca preventie mai cu creier ….Poate o promovare.prin pliante, spete cu cei condamnati pentru coruptie, poate constientizarea repercursiunilor ce o vor avea cei care fac astfel de fapte, poate niste povesti ale unor minore traficate cu ajutorul politistilor de frontiera…

    • Dar dl doctor Ciobanu de la Investigatii si mizeriile facute prin fabricarea si impunerea unor dosare de caz pt eliminarea concurentei manageriale la solicitarile unor fosti colegi,unul dintre ei imputernicit inspector sef in zona Moldovei,ce are de spus?
      Sau crede că nu se stie?
      Tic tac doctore.

  3. Mai bine rotirea in posturi. de la o um la alta, de la arma la alta , si tot asa.
    Sa vezi acolo soc si groaza , Cine naiba semneaza dupa grozaviile altor?
    In straintate pe sefi ii obliga la cca 4 ani sa se roteasca. Ii zice job rotation, nu metode bolsevice
    Description
    The basis for the civil service rotation practice in Germany can be
    found in No. 4.2 of the Federal Government Directive concerning
    the Prevention of Corruption in the Federal Administration, which
    reads:
    “The length of staff assignments in areas especially vulnerable to
    corruption shall in principle be limited; as a rule, it should not
    exceed a period of five years. If an assignment must be extended
    beyond this period, the reasons shall be recorded for the file.”
    https://www.oecd.org/governance/procurement/toolbox/search/staff-rotation-german-civil-service.pdf

  4. Mă gândesc dacă nu era mai bine sa plimbe procurori… judecători… Oare ce-ar fi fost!!!

      • @procurorul 2022-11-24 23:22 23:22:15 Dacă doriți să revedeți: Revelion
        Lista „acoperiţilor“ din Justiţie: 500 de procurori, 57 de judecători şi 126 de auditori 4 iunie 2018 Punctul.ro
        UNJR şi AMR, cele mai importante asociaţii ale magistraţilor, au cerut cu mulţi ani înainte preşedintelui Iohannis şi CSAT să facă verificările necesare şi să comunice dacă există ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete în magistratură, adică între judecători şi procurori. Pînă azi nu s-a comunicat decît faptul că nu există, deşi public nu s-a prezentat rezultatul vreunei verificări reale!
        Această solicitare a asociaţiilor magistraţilor nu era nici pe departe un moft, ci rezultatul unei prevederi legale, mai exact, a art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, care spune:
        – al. 1: „Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora și personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații“.
        – al. 3: „Consiliul Suprem de Apărare a Țării verifică, din oficiu sau la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii ori a ministrului Justiției, realitatea declarațiilor prevăzute la alin. (2)“.
        Cu alte cuvinte, CSAT avea obligaţia să verifice dacă suspiciunile asociaţiilor de magistraţi sînt sau nu îndreptăţite, căci sancţiunea prevăzută de Legea 303/2004 este una extrem de dură şi este prevăzută în art. 7, al. 4, care prevede că „încălcarea dispozițiilor alin. (1) conduce la eliberarea din funcția deținută, inclusiv cea de judecător sau procuror“!
        Din păcate, preşedintele Iohannis a preferat să ignore îngrijorările asociaţiilor magistraţilor chiar şi după ce au ieşit în spaţiul public celebrele protocoale ilegale dintre SRI, pe de o parte, şi Parchetul General, ÎCCJ, pe de altă parte! Iată textul integral al articolului 7 din Legea 303/2004:
        Ultimele evenimente legate de decizia CCR, prin care preşedintele Klaus Iohannis este obligat s-o revoce pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de şefă a DNA, au avut însă un efect extraordinar. Sute de magistraţi şi-au asumat un risc incredibil, semnînd un protest extrem de ciudat faţă de decizia CCR, deşi ei ar trebui să fie primii care să ştie că absolut toate deciziile CCR sînt general obligatorii pentru toată lumea, inclusiv pentru magistraţi şi preşedintele ţării!
        Absurditatea acestui protest rezidă din faptul că magistraţii care l-au semnat au pretenţia ca sentinţele definitive pe care ei le pronunţă să fie puse în executare de îndată, deşi, chiar definitive fiind, ele sînt supuse unor căi de atac extraordinare, cum ar fi „contestaţia în anulare“! Cu atît mai mult deciziile CCR trebuie să fie respectate, căci asupra lor nu mai poate acţiona nici o cale de atac!
        În ciuda acestor evidenţe, iată că un număr uriaş de magistraţi contestă ultima decizie a CCR, născînd suspiciunea teribilă că forţe obscure le-au impus să se înroleze în spatele unui mesaj de nesupunere faţă de decizia CCR!
        Cu alte cuvinte, considerînd că semnatarii acestui protest faţă de decizia CCR nu au avut libertatea de a se abţine să conteste decizia CCR, ci li s-a impus această reacţie în afara legii, avem toate motivele să credem că ei au devenit, cu sau fără voie, „agenţi de influenţă“ ai Trinomului SRI, Parchetul General şi ÎCCJ, ceea ce defineşte statutul de „acoperiţi ai Sistemului“! Grav este că pe această „Listă“ există nu numai procurori, ci şi judecători, iar ceea ce este şi mai grav este prezenţa pe listă a unui număr de 126 de auditori de justiţie, adică absolvenţi ai Institutului de Magistratură! Să vezi că tineri magistraţi aflaţi la început de carieră au învăţat deja că „legea“ poate fi înlocuită de manevre de culise este de-a dreptul dramatic pentru justiţie!
        Așadar, iată care este „Lista acoperiţilor din magistratură“, formată din cei 500 de procurori, 57 de judecători şi 126 de auditori de justiţie care au semnat protestul faţă de decizia CCR.
        https://www.punctul.ro/lista-acoperitilor-din-justitie-500-de-procurori-57-de-judecatori-si-126-de-auditori/

  5. Alt rătutit mai sus sau poate un doctorand la mănăstire, stai jos needucatele te iei de justiție ca de cornul vacii.

  6. D.G.A ESTE o CREATIE MIRSAVA SI ORDINARA A LUI VIRGIL ARDELEAN ZIS VULPEA .
    DGA s-a infiintat IN LOCUL Directiei de Afaceri Interne CARE EXISTA IN TOATE ministerele de interne ale tarilor europene.
    Directiei de Afaceri Interne trebuia infiintata in cadrul unui proiect european prin FUZIUNEA Corpului de Control al MAI cu DOI SI UN SFERT (UM0215) condusa atunci de VULPEA.

  7. Vulpea ,domne.Smecheri in timp de pace
    Domnu Vulpe cica o fost un fel dă unchi la un coleg dă 1,60 zis Alin ,tot virgil și el

  8. Eu zic sa va traiti viata, ca mine:
    Varul meu primar, adica baiatul sorei mamei mele este cu doi ani mai mare si obisnuiam sa ne uitam la filmulete porno de care ne amuzam si atat! Nimic altceva, mai ales ca asta o faceam noaptea pe furis in camera unde si dormeam! Radeam pe infundate ca sa nu afle.familia. Ei bine, de data asta, fiind singuri, ne-am repezit amandoi sa vedem filmulete cu sex, cu pozitii si scule de barbat, stiti si voi! Dupa un timp, nebunica asta de varu meu, ma intreaba razand
    Ia zi, tu te-ai epilat?
    Am balbait ca sa ma dau mare, un da, bineinteles!
    Imi arati?, continua el. Uite la mine deja arata ca o padure! Pur si simplu si-a dat jos pantalonii si mi-a aratat scrotul si flocii numerosi de care era tare mandru.
    Tremurand, am dat si eu pantalonii jos ca sa ii arat.
    Uau, dar tu o ai mai mare decat a mea si vad ca nu este sculata! Cat este de mare cand se scoala?
    Nu am stiut ce sa zic si el mi-a zis
    Vrei sa vedem cat se face de mare, ma lasi? In clipa urmatoare era cu mana pe ea si o freca usor! Ma masturbasem de multe ori, dar acum era o alta mana pe a mea si a inceput sa imi placa, asa ca repejor s-a facut beton! Il vedeam cat de tare se bucura sa mi-o frece si asta imi placea din ce in ce mai tare.
    Ooooo, ce mare si buna este, ce minunatie ai, deja nu mai ma pot abtine si vreau sa ti-o iau in gura, ma lasi?
    Nu am apucat sa-i raspund ca deja o inghitise aproape toata! Era o senzatie noua pt mine, ceva grozav care ma excita foarte mult si instinctual i-am pus palmele pe cap si am inceput sa il ii rup gura din ce in ce mai adanc.

    • Domne,am mai vazut asta.Mai sus.Cum e un barbat so baga scula in gura altuia?Asta ar fi viata?

      • Si eu imi bag p uli in gura. Misc capul ca si cum m-as spala pe dinti. Sperma are gust de maxam! Va f ut!

  9. M am mai cunoscut cu un Ardelean.Elizuk se numea și mereu imi propovăduia sa iubesc iubirea vietii,pisikku -peșhte,pă considerente dă prim plan.Adică dă co-rectitudine.Pă principiu asta iubesc si acuma dar mai bn i as simti phisda la alta printr un jacuzi calduros cand o freaca dă iubirea mea

  10. BĂĂĂ, NU POATE NIMENI DIN IT-IȘTII DE PE SITE SĂ RAPORTEZE LINKUL CATRE POZA CU PORNOGRAFIE INFANTILĂ ȘI PEDOFILIE PUS DE ACEST BOLNAV PSIHIC ȘI PEDOFIL BARBU LA ARTICOLUL CU EOLIENELE?!
    (**POZA CU MINE ȘI NEPOTUL MEU ÎN ANII 90**)
    SE POATE AFLA IP-UL FOARTE SIMPLU, CA SĂ FIE AMENDAT ȘI TRIMIS LA PUȘCĂRIE ACEST GUNOI PEDOFIL!!!!

  11. IT-istii de la National.ro au filmari cu tine de la camera ta de la telefon in care te masturbai pe poza cu bebelusul! Hotii striga hotii!

    • Au si cu mine? O au p-aia in care am ramas cu urechile lu-‘ ma-ta in maini cand a fugit ca venea tac-tu?

  12. De ,bai tovarasi,pentru pensia speciala de la 45 de ani trebuie sa faceti si voi ceva.Plus ca dna Marcu ,care acum ceva vreme ma cenzura ca am criticat fratii ucraineni ,observ ca a dat drumul din custile de la ospiciu dementilor,bolnavilor psihic si deviatilor de tot felul.Asta o fi noua politica editoriala a Nationalului si noi astia care vrem sa exprimam o opinie civilizatanu am aflat .Felicitari si Craciun Fericit alaturi de nenorocitii astia.

    • La mine in comuna fetele se nasteau cu vagine foarte stramte si cu himenul aproape imposibil de patruns,l. Cand se nastea o fata era motiv de jale in familia acesteia pentru ca se stia de viata va avea . Tatii fetelor trebuiau sa le usureze viata acestora largindu-le putin cate putin de cand le venea menstruatia. Metoda folosita era treptat cu degetele, cand intra un ou putea in vaginul fetei, atunci era pregatita pentru mirele sau. Familia alegea un sot cu dimensiuni cat mai mici, ca mine. Asa e si povestea noastra. Cand mama era insarcinata si ii venise sorocul, toti sperau sa fie un baietel dar a nascut o fetita. Tatal meu, Ioan a plans 3 zile si 3 nopti. Dar m-am ocupat eu de sora mea.

  13. @,, Un Moromete,, 2022-11-26 19:37 19:37:17
    ” mie de cuvinete”…ADICA….CU VINETE…
    Gabriel Oprea a solicitat coaliției să nu cedeze în ceea ce privește pensiile militare de stat și să acționeze ca acestea să rămână pensii ocupaționale Noiembrie 23, 2022 -7media.ro
    https://www.7media.ro/12836
    Polițiștii se înghesuie să iasă la pensie – În luna octombrie, numărul celor care au depus cerere de pensionare din MAI s-a dublat Noiembrie 24, 2022 – 7media.ro
    https: //www.7media.ro/12875
    Pensiile speciale: Ei au lucrat pentru sistem, acum sistemul lucrează pentru ei
    https: //www.dw.com/ro/pensiile-speciale-ei-au-lucrat-pentru-sistem-acum-sistemul-lucreaz%C4%83-pentru-ei/a-63764520

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger