AcasăSOCIALEducație în era pandemiei. Cum vor începe studenții de la UBB anul...

Educație în era pandemiei. Cum vor începe studenții de la UBB anul universitar 2020-2021

UBB propune trei scenarii “flexibile” pentru începerea anului universitar 2020-2021, în funcție de evoluția pandemiei.

După consultările cu reprezentanții comunității UBB (cadre didactice, cadre de cercetare, studenți, inclusiv personal administrativ), Consiliul de Administrație al Universității Babeș-Bolyai propune, pentru primul semestru al noului an universitar, un scenariu hibrid cu privire la începerea anului universitar 2020-2021.

Scenariul poate fi îmbunătățit în funcție de reglementările locale și naționale, precum și de condițiile pandemiei în luna octombrie 2020 și va fi adoptat definitiv la sfârșitul lunii septembrie, trecerea dintr-un scenariu în altul dintre cele trei propuse fiind flexibilă.

„Cu o comunitate academică de aproximativ 50.000 de oameni,  UBB este cea mai mare din România. Scenariul academic propus este unul de lucru, pentru a păstra sănătatea comunității UBB și a orașului Cluj-Napoca, pentru a nu afecta major parcursul de viață al studenților UBB, sperând însă și să-l folosim creativ/inovativ pentru a iniția o nouă <pedagogie universitară>”, afirmă rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.

Prima variantă, considerată de Universitate improbabilă, prevede revenirea la modalitatea clasică de derulare a activităților academice, dacă reglementările naționale revin la condițiile pre-pandemie, cu păstrarea unor cursuri în variante online.

Cea de-a doua prevede reluarea activităților academice exclusiv în online, în cazul în care se revine la starea de urgență.

Ultima variantă este cea mai realistă și prevede implementarea unui sistem hibrid de desfășurare a activităților, putând fi aplicat în condițiile în care situația pandemică rămâne ca în prezent.

Distribuirea studenților în cămine se va desfășura ca de obicei.

Toate cursurile pentru licența și master vor fi online și orarul va fi organizat pentru a nu suprasolicita studenții sau cadrele didactice.

Seminariile și practica în laboratoare se vor desfășura în condiții clasice pentru anul I (la toate facultățile), dar și pentru ultimul an la facultățile care implică domenii experimentale și vocaționale. Pentru ceilalți ani, activitatea universitară va fi online.

Activitățile la nivel de doctorat se vor desfășura clasic, iar cele din cadrul CFCIDER se vor derula on-line, întâlnirile vor fi aprobate de prorector, cu respectarea regulilor de distanțare.

Consiliul de Administrație al Universității Babeș-Bolyai a propus acest scenariu în urma votului exprimat electronic la data de 30 iulie 2020.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger