AcasăSOCIALEducaţia copiilor, pusă "pe pauză"! Dascălii ameninţă cu greva generală. Care sunt...

Educaţia copiilor, pusă „pe pauză”! Dascălii ameninţă cu greva generală. Care sunt pretenţiile lor

profesori in greva

Sindicaliştii care fac parte din trei mari federaţii din Educaţie au demarat strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale.

Astfel, reprezentanţii dascălilor vor să-i pună în gardă pe guvernanţii care ar pregăti un buget de austeritate pentru personalul din Educaţie.

Se anunţă proteste marţi şi miercuri

Până la momentul declanşării grevei generale, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) Spiru Haret şi Federaţia Naţională Sindicală (FNS) Alma Mater vor picheta sediul Guvernului marți și miercuri (25 şi 26 aprilie), iar pe 10 mai vor organiza un marş de protest la care sunt aşteptaţi peste 15.000 de membri de sindicat, se arată într-un comunicat al sindicatelor.

Forma de protest vine după ce Executivul a anunţat că „intenţionează să ia decizii cu impact negativ suplimentar pentru angajaţii din învăţământ”.

De ce sunt revoltaţi bugetarii din Învăţământ

Sindicaliştii din Educaţie spun că intenţiile guvernului sunt de a plafona cheltuielile de personal la nivelul anului 2022, imposibil de realizat în sistemul de învăţământ, deoarece salariile cadrelor didactice se majorează odată cu trecerea la un grad didactic superior/ o nouă tranşă de vechime.

Nemulţumirile profesorilor:

  • „se plafonează cheltuielile de personal la nivelul anului 2022 – imposibil de realizat în sistemul de învăţământ, deoarece salariile cadrelor didactice se majorează odată cu trecerea la un grad didactic superior/ o nouă tranşă de vechime;
  • se blochează atingerea de către personalul didactic auxiliar şi nedidactic a salariilor de bază din Legea 153/2017, contrar promisiunii făcute de preşedinţii PSD şi PNL în urmă cu două săptămâni;
  • se accentuează deficitul de personal prin: interdicţia cumulului pensiei cu salariul şi prin blocarea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante;
  • se blochează activităţile de formare profesională (esenţiale în dezvoltarea carierei didactice).

Pretenţiile dascălilor

  1. rezolvarea problemei aplicării integrale a dispoziţiilor Legii-cadru nr. 153/2017 pentru toate categoriile de salariaţi din învăţământ, astfel încât să beneficieze de salariul de bază prevăzut de această lege;
  2. identificarea unor soluţii pentru creşterea veniturilor personalului din învăţământ;
  3. adoptarea, în regim de urgenţă, a normativelor pentru personalul nedidactic şi personalul didactic auxiliar, având în vedere că normativele care se aplică sunt din anul 1998;
  4. aplicarea regulamentelor privind acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă, întrucât salariaţii din învăţământ sunt singurele categorii de bugetari care nu beneficiază de acordarea acestor sporuri”.
author avatar
Andrei Ștefan
454 afisari

20 COMENTARII

  1. pe profesorii astia batuti in cap , ca de asta scot analfabeti functional pe banda , ii intereseaza doar banii , nu le pasa ca elevii baga cutitul in ei si au ajuns batjocura lor . sa primeasca bani in functie de pregatirea elevilor . si apoi poate afla si ei ca respectul se castiga ,nu se cerseste cum scriu ei pe pancartele lor de analfabeti ca si elevii lor .

    • deci profii sunt de vină că aproape toţi copiii sunt analfabeţi ?
      şi îi interesează doar banii ?
      bravo, geniu mic !

  2. La aceasta6 degradarea ,a contribuit din plin și trântorul de la 3 coceni împreună
    cu guvernul meu acea glumă proastă de „România educată”

  3. Care copii, bai cobailor tefelisti de sklaveti korporatisti, cand majoritatea gunoaielor astea mici sunt niste ratati adevarati inca de la nastere !! Astia sunt ultima generatie, deja ne aflam in Anul 4 al Apocalipsei, iar cirkarii astia de ocupa de mici paraziti ai societatii care habar nu au pe ce lume traiesc !! Stati ba la locurile voastre, ca va baga in 2-3 luni dulapul nazist si maciukanezul maidanez in razboi, sa vedeti voi atunci ce fel de griji o sa aveti pe cap, idiotii inutili ai drakului !! Sa- cam terminat cu tot, de acum incolo scapa numai care poate, restul e numai propaganda de stat nazista de la Bukale, acel lor minunat in care zeii aka cimpanzeii de acolo sunt prostiti pe fata de acel Plikusor Ban habarnist !!

  4. @ S-au mutat „discipolii” lu’ Miron Cozma la învățământ, să îl facă minerit, ? Umblă după briliante, diamante, smaralde, ca Mutu, ?

  5. & Atâția „intelectuali”, ce și-au votat parlamentari, conduși la sindicate, de „discipoli” de-ai lu Miron’ Cozma , ?

  6. Da domnilor profesori…ar trebui să fiți plătiți după rezultatele la evaluările de la clasele unde vă predați disciplina, iar dacă nu reușiți să vă impuneți în fața unor elevi cărora trebuie să le câștigați respectul înseamnă că locul Dvs nu este în învățământ.

  7. Profesori puturosi cu salarii mari care dau note umflate
    Valoarea elevilor se vede la examene unde mai mult se 50% pica
    Salariile trebuie legate de performanta elevilor adica reduse la jumatate
    Ati inteles profesori puturosi care produceti loaze pe banda rulanta?
    Sindi ca catul vostru bneinteles trebuie redus la jumatate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger