AcasăSOCIALEconomie la energie. Un mare lanț de magazine din România își reduce...

Economie la energie. Un mare lanț de magazine din România își reduce programul. Vor urma și altele?

(sursa foto: europafm.ro)

Cei mai mulți români n-au uitat de schimbarea apărută în timpul stării de alertă, aceea cu reducerea programului marilor magazine. O astfel de variantă ar putea fi luată în calcul de către reprezentanții marilor magazine și în perioada ce vine, dar nu ca urmare a situației generate de COVID-19, ci pentru a economisi curentul electric.  

Deja s-a aflat că Lidl va reduce programul de funcționare al magazinelor din România.

Totul, pentru a-și reduce costurile cu energia și, indirect, pentru a contribui la planul la nivel european de a reduce consumul de energie electrică din perioada de vârf de consum, potrivit psnews.ro.

Ce s-a anunțat pe site-ul lidl.ro

Conform informațiilor postate pe site-ul Lidl România, e vorba de o modificare a orarului magazinelor, care se va aplica din 26 septembrie, adică de lunea ce vine.

foto: captură site lidl.ro

„Începând cu data de 26 septembrie orarul magazinelor se va modifica după cum urmează:
Luni – Sâmbătă

Programul de funcționare maxim va fi de 07:30 – 21:00 la nivel național

Magazinele care în prezent deschid după ora 07:30, respectiv închid înainte de 21:00, vor rămâne la programul existent

Duminică
Programul de funcționare maxim va fi de 08:00 – 19:00

Magazinele care în prezent deschid după ora 08:00, respectiv închid înainte de ora 19:00, vor rămâne la programul existent”, se menționează pe site-ul lidl.ro.

Ce alte magazine s-ar gândi la asta

Și nu doar cei de la Lidl s-ar gândi să facă un astfel de pas. Respectiv scurtarea programului ca modalitate de economisire a energiei electrice.

Potrivit unor surse din piață, o asemenea măsură este analizată de mai multe lanțuri de magazine, cum ar fi Kaufland, Profi, Mega Image, anunță vineri stiripesurse.ro. Mai mult, ar fi analizată inclusiv renunțarea la programul non-stop la magazinele de acest fel din marile lanțuri, potrivit sursei menționate.

author avatar
Andrei Coman
1.169 afisari

17 COMENTARII

  1. Este un program bun. În Barcelona( în 2019) nu erau deschise magazinele alimentare duminica, doar cele de fast-food și cinema , cele de haine din mall, mi s-a părut o idee excelentă.

  2. „slava hucraina” … o să ne iasă pe nas „slava” asta. Exact cum ne-au ieșit dozele. Mă rog, retardaȚilor care s-au injectat.

  3. Cine mai merge la cumparaturi dupa ora 9 seara? Hai sa fim seriosi, daca vrei un sendvis, o apa sau un pachet de tigari, ai buticul nonstop din colt sau zecile de benzinarii deschise.

  4. Se schimbă dar nu se modifică nimic și uite așa „rezolvăm” o criză care nu există pentru că nu există, chiar daca vor niște idioți progresiști sa existe!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger