AcasăSOCIALE oficial! Cresc salariile bugetarilor. Cât vor primi în plus de la...

E oficial! Cresc salariile bugetarilor. Cât vor primi în plus de la 1 iulie angajații de la stat

salarii

Salariile bugetarilor se majorează din nou de la 1 iulie. Este vorba despre leafa personalului medico-sanitar și auxiliar, care va crește semnificativ începând de mâine, a anunțat Guvernul.

Se vor bucura de creșteri salariale angajați precum kinetoterapeuți, asistenți sociali, farmaciști sau psihologi. Aceștia vor încasa salariile majorate începând cu luna august, se arată în două acte normative publicate în urmă cu câteva luni, în Monitorul Oficial. Cele două acte normative care stabilesc creșteri salariale pentru angajații din sistemul sanitar sunt Legea nr. 64/2020 și Legea nr. 51/2020.

Legea nr. 64/2020 stabilește că, de la 1 iulie, fiziokinetoterapeuții și bioinginerii medicali pot ajunge la un salariu de maximum 5.976 de lei, dacă lucrează în unități clinice. De asemenea, cei care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor ajunge la un salariu de cel mult 6.376 de lei. Specialiștii enumerați anterior din unitățile sanitare și de asistență medico-socială vor avea un salariu de maximum 5.677 lei, anunţă avocatnet.ro.

Logopezii, sociologii, profesorii de cultură fizică medicală, kinetoterapeuții și asistenții sociali vor avea parte de creșteri salariale tot de la 1 iulie 2020. Astfel, cei care lucrează în unitățile clinice pot ajunge la un salariu de cel mult 5.896 de lei, iar la serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă salariul maxim va fi de 6.262 de lei. De asemenea, pentru cei care lucrează în unități sanitare și de asistență medico-socială se va asigura un salariu de cel mult 5.590 de lei.

Se majorează coeficienții de salarizare

Potrivit Legii nr. 51/2020, se majorează coeficienții de salarizare pentru funcțiile de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi, astfel încât aceștia vor avea un salariu de bază mai mare, de la 1 iulie 2020.

Salariile cresc și pentru farmaciștii care își desfășoară activitatea în domeniul medicinei legale, salariul acestora putând ajunge până la 8.911 lei. De asemenea, inclusiv farmaciștii care aigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor avea parte de măriri salariale de până la 7.314 lei. Nu în ultimul rând, farmaciștii din unitățile sanitare vor putea ajunge la salarii de până la 6.511 lei.

Biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihlogii care lucrează în unitățile clinice vor avea salarii de până la 6.082 lei. Dacă lucrează în medicina legală, pot ajunge să ia până la 7.908 lei, iar pentru psihologii care asigură serviciile de ambulanță, urgență și terapie intensivă salariile vor fi de maximum 6.490 de lei. Cei care lucrează în unitățile sanitare vor avea parte de creșteri salariale de până la 5.793 de lei.

author avatar
Andreea Vlad
1.091 afisari

3 COMENTARII

  1. NUMARUL BUGETARILOR IN ROMANIA II DUBLU DECAT CEL NECESAR.
    IN ROMANIA BUGETARII NU AU NORME DE MUNCA SAU INDICATORI STATISTICI DE DE MUNCA PENTRU A LI SE CALCULA PROCTIVITATEA SAU EFICIENTA .

  2. si din ce o sa dati ba cresteri ca ati omarat privatul care va aproviziona ,puterea de cumpararae a scazut ,investitii nu faceti nimic nu vezi un ministru sa zica ceva la populatie si deci o sa se imprumute catu pana ajunge la vorba lui mutter merkel ,ca tarile care depasesc deficitele cat decide ea isi pierd suveranitate????

  3. Stirea in sine cade in desuetitudine. Ce treaba au logopezii cu serviciul medical de urgenta? Poate sa reinvete betivii cronic sa vorbeasca, cand au mai mult alcool in creier decat sange??? Eh, uite asa va faceti de ras…
    @Vela, vezi ca ti-ai prins creierul la usa cand ai plecat, poate inveti si sa te comporti in spatiul virtual, pana nu uiti capul cu totul pe undeva, si atuni o sa iti ploua in gat…
    @anonimous in caz ca nu te-ai prins, ne-am pierdut de mult suveranitatea, altii controleaza economia romana si politica externa…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger