AcasăSOCIALE important de știut, dacă vreți să mergeți în Germania! Noi măsuri...

E important de știut, dacă vreți să mergeți în Germania! Noi măsuri în contextul COVID, valabile de luni. Anunțul MAE

E important de știut, dacă vreți să mergeți în Germania! Noi măsuri în contextul COVID, valabile de luni (sursa foto: Facebook/Prefectura Salaj)

La fel cum se întâmplă și în România, autoritățile statelor europene urmăresc situația generată de noul coronavirus și, în funcție de evoluția COVID, actualizează măsurile și deciziile.

Astfel, sâmbătă s-a anunțat, din direcția Ministerului român de Externe, faptul că autoritățile din Germania au adoptat ”o serie de noi măsuri” privind condițiile de intrare pe teritoriul acestei țări, în contextul pandemiei de COVID-19. Acestea vor intra în vigoare în prima zi a săptămânii viitoare.

”Astfel, începând cu data de 11 ianuarie a.c., toate persoanele, indiferent de cetățenie, care sosesc în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una dintre „zonele de risc”, inclusiv România, oricând în ultimele 10 zile anterior intrării pe teritoriul Germaniei, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 sau să efectueze un astfel de test pe teritoriul Germaniei, imediat după sosire.

În cazul efectuării testului anterior intrării în Republica Federală Germania, testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză”, precizează MAE, într-un comunicat.

Detalii importante în privința carantinei

Totodată, reprezentanții Ministerului condus de către Bogdan Aurescu aduc în atenția românilor și câteva elemente importante cu privire la obligativitatea carantinei.
”MAE reamintește că persoanele care sosesc în Republica Federală Germania sunt obligate să se deplaseze direct la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate, în vederea autoizolării (carantină) pentru o perioadă de 10 zile de la sosire. Respectarea obligației de carantină este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un al doilea test, începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al noii testări pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Mai multe informații pot fi obținute prin apelarea liniei telefonice dedicate – 116 117”, precizează oficialii Ministerului român al Afacerilor Externe.