AcasăSOCIALE coadă la bănci pentru amânarea ratelor. Câţi români au apelat la...

E coadă la bănci pentru amânarea ratelor. Câţi români au apelat la acest „colac de salvare”

eleviDe ce bursele elevilor ajung cu întârziere în luna octombrie. Decizia luată de Ministerul Educației

Românii care întâmpină greutăţi în plata ratelor la bănci, din cauza scumpirilor şi a inflaţiei, beneficiază de pârghia legală prin care să-şi amâne aceste obligaţii cu o perioadă de până la 9 luni.

Peste 30.000 de oameni au cerut băncilor amânarea ratelor, doar într-o singură lună. Indicele Robor a crescut cu 6,63% într-un singur an.

Isărescu a pus băncile la zid

Indicele ROBOR nu ar fi trebuit să depășească dobânda-cheie cu mai mult de jumătate de punct procentual, consideră Isărescu, lucru care ar fi însemnat ca indicele ROBOR să se situeze undeva la 6 % în prezent, și nu 8.14% cât este, crescând cu aproape 6.63% într-un singur an.

Persoanele aflate în dificultate financiară pot găsi sprijin la ANPC, prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Astfel, în contextul măririi dobânzilor bancare și interbancare și al creșterii inflației din ultima perioadă, românii care au credite, au acumulat datorii și nu le mai pot face față pot apela la procedura specifică, de insolvență a persoanelor fizice.

author avatar
Andrei Ștefan
317 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce mi-a placut cand a fost impuscat Maimut Grigore cand fugea de mandatul de arestare.Isarescule ce zici,ajungi in celula cu Vantu?sau fugi si tu de arestare ca sa-ti iei niste 9mm in bot……motive sunt cacalau pentru arestarea ta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger