AcasăSOCIALDurere greu de imaginat. Rugămintea fiicei uneia dintre victimele de la Neamț...

Durere greu de imaginat. Rugămintea fiicei uneia dintre victimele de la Neamț către o asistentă: ”Nu ştiu dacă a mai apucat să-i spună”

Semnal de alarmă tras după tragedia de la Neamț: ”Nimeni nu se gândește la acest aspect” - VIDEO (sursa foto: Exploziv TV Neamt/Facebook)

Una dintre familiile greu încercare de tragedia de la Piatra Neamț este cea a unui bărbat în vârstă de 87 de ani, care era internat la ATI.

Omul are două fete, una dintre ele stabilită în Grecia, Carmen, cealaltă la Piatra Neamț – Mihaela.

Referindu-se la tatăl său, Carmen a dezvăluit, pentru Libertatea, că era ”avea o stare fizică bună, a unui om cu zece ani mai tânăr”. Femeia a povestit că ultima oară și-a văzut părintele, față în față, în 19 septembrie acest an, când venise la Piatra Neamţ. După ce a plecat din țară, iar tatăl său a fost internat, urmare a infectării cu noul coronavirus, a menținut legătura cu spitalul şi cu sora ei, pentru a afla vești despre bărbat.

De altfel, femeia povestește că primise informații îmbucurătoare despre starea părintelui său cu doar câteva ore de producerea dezastrului. “Era stabil, ăsta e un semn bun. Tata ar fi trecut această încercare, sunt convinsă. Sâmbătă (n.r. – 14 noiembrie) am sunat la spital, la ora 18.03. Asistenta cu care am vorbit mi-a spus că tata a deschis ochii şi că reacţionează, e conştient, înţelege ce se petrece în jur. Era uşor sedat, pentru a suporta tuburile. Am rugat-o pe asistentă să-i transmită tatei că îl iubesc. Nu ştiu dacă a mai apucat să-i spună”, a mărturisit Carmen.

Ulterior, avea să afle, de la sora sa aflată în țară, despre incendiul de la spital. Iar apoi că numele părintelui lor se regăsește pe lista victimelor care au pierit. A doua zi de la dezastru, fiica bărbatului – cea aflată în țară – a fost chemată la morgă, pentru a recunoaște trupul fără viață al bărbatului.

10 oameni și-au găsit sfârșitul în urma incendiului devastator

Duminică dimineață, oficialii unității medicale au anunțat că în urma incendiul izbucnit sâmbătă seară, în secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț, ”zece pacienți care se aflau în stare critică și primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața. ”.

Și că este vorba de șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani. ”Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani”, au transmis reprezentanții SJU Piatra Neamț.