AcasăSOCIALDupă tragedia de la Victor Babeș, Rafila acuză o ”reacție de pasat...

După tragedia de la Victor Babeș, Rafila acuză o ”reacție de pasat responsabilitatea”

După tragedia de la Victor Babeș, Rafila acuză o ”reacție de pasat responsabilitatea”

După tragedia de la Victor Babeș, unde trei pacienți internați în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă aflată în curtea Institutului au murit după ce ar fi rămas fără oxigen, ca urmare a unei avarii, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și parlamentar PSD, acuză o lipsă la nivel de planificare, dar și de asumare.

”Am văzut o reacție de pasat responsabilitatea la un celebru politician, dl Bulai, care spunea că de vină e profesorul Adrian Streinu-Cercel, că n-a făcut investiții la Babeș. Dânsul n-a lucrat la Babeș niciodată, dar…”, a ținut să sublinieze deputatul PSD, cu trimitere la confuzia pe care a făcut-o parlamentarul USR PLUS, după această tragedie, știut fiind faptul că Streinu-Cercel a fost manager al Institutului Matei Balș, din Capitală.

Totodată, Rafila a arătat cu degetul și în direcția ministurlui Sănătății. ”Sunt două probleme. Nu există nici un fel de organizare, planificare. Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității. Ministrul Sănătății trebuia să facă la Foișor să nu se întâmple, nu să stea de vorbă la telefon. A crăpat generatorul care nu a cuplat funcționarea instalațiilor. Discutăm despre lipsa de funcționalitate a unui sistem integrat, nu-i vorba doar despre oxigen”, a declarat Rafila, luni seară, la România TV, citat de europafm.ro.

Ministrul Voiculescu, anunț pe Facebook

Seara trecută, atât premierul, cât și secretarul de stata Arafat au ieșit în fața presei, cu primele explicații pe marginea dramei de la Babeș. Ministrul Voiculescu a ales să transmită un mesaj pe Facebook, anunțând ce a făcut și ce intenționează să facă după această nouă tragedie abătută asupra unui spital din România, în plină criză COVID. ”Azi (luni-n.n) în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului.

Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați. O anchetă penală este în desfășurare iar mâine (marți-n.n) voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici. Condoleanțe pentru familiile îndurerate!”, a scris ministrul Sănătății.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger