AcasăSOCIALFurtuna violentă a făcut prăpăd noaptea trecută, în Bucureşti! O antenă GSM...

Furtuna violentă a făcut prăpăd noaptea trecută, în Bucureşti! O antenă GSM uriaşă a căzut peste două case – VIDEO

furtunaDupă o zi de foc, o furtună violentă a făcut prăpăd noaptea trecută, în Bucureşti! O antenă GSM uriaşă a căzut peste două case - VIDEO

După o zi cu temperaturi de foc, în care s-au atins 40 de grade Celsius la umbră, Bucureştiul şi județul Ilfov au fost afectate de o furtună puternică, cu viteze ale vântului de până la 75 de kilometri.

Totul a început cu o adevărată furtună de nisip. Mai mulţi copaci şi panouri publicitare au fost doborâte de rafalele puternice de vânt.

Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert, solicitând populaţiei să evite deplasările şi să ia măsuri de autoprotecţie şi să se adăpostească.

O antenă s-a prăbușit, 2 victime

Două femei au fost rănite miercuri noapte după ce o antenă GSM s-a prăbuşit peste două locuinţe în cartierul Giuleşti din Capitală.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, cele două victime sunt femei, una în vârstă de 70 de ani, transportată la Spitalul Militar. A doua victimă are 90 de ani şi a fost şi ea transportată la spital.

În centrul Capitalei, pompierii au avut altă intervenţie dificilă. Salvatorii au intervenit după ce o schelă s-a desprins parţial de pe faţada unei clădiri situate pe bulevardul Brătianu. Traficul rutier a fost restricţionat în zonă, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Furtuna a făcut pagube însemnate

Pompierii au avut, în total, peste 190 de intervenţii în Bucureşti. Rafalele de vânt au doborât 118 copaci, 17 stâlpi de electricitate şi au avariat 41 de maşini.

foto: ISU București-Ilfov

Un avion care venea din Grecia şi trebuia sa aterizeze pe Otopeni a fost redirecţionat spre Constanţa, iar unul care venea din Cluj a fost redirecţionat spre Iaşi.

Rafalele de vânt au pus la pământ pomi şi în judeţul Dâmboviţa. Furtuna a afectat, de asemenea, judeţe precum Prahova şi Giurgiu.

author avatar
Andreea Vlad
399 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger