AcasăSOCIALDrum liber pentru turiştii români spre plajele din Turcia! Vestea de la...

Drum liber pentru turiştii români spre plajele din Turcia! Vestea de la Bosfor îi bucură!

romani in AntalyaDrum liber pentru turiştii români spre plajele din Turcia! Vestea de la Bosfor îi bucură!

Restricţiile de la turci ar putea să cadă în cel mai scurt timp. Astfel, în această vară, mai exact începând cu data de 1 iunie, otomanii iau în calcul să renunţe la testele PCR pentru turiştii români.

La 17 mai, se încheie lockdown-ul în Turcia, iar până la sfârşitul lunii se va decide pentru ce ţări se vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR pentru turişti.

Românii, care au o situaţie bună din punctul de vedere al numărului cazurilor de COVID-19, cel mai probabil nu vor mai avea nevoie de teste PCR de la 1 iunie pentru a intra în Turcia.

Vor da românii năvală în Antalya?

Astfel, în urma acestui anunţ, în Antalya sunt aşteptaţi, în 2021, „500.000, cel mult 600.000” de turişti români, care sunt în top 20 al ţărilor cu cea mai mare prezenţă în această regiune, listă dominată de Rusia.

La nivelul tuturor turiştilor străini, se speră că Antalya va atrage în anul 2021 în total 7,4 milioane de turişti, întrucât în primele patru luni ale anului au ajuns aici deja 1,4 milioane de vizitatori.

Turcii scapă de Covid-19

Răspândirea coronavirusului a fost limitată în principal de faptul că angajaţii din turism au fost vaccinaţi masiv, funcţionarea fiecărei unităţi sanitare de profil fiind condiţionată de obţinerea unui certificat sanitar în acest sens.

Ce au anunţat autorităţile din Turcia? „Toate avioanele au schimbat regulile pentru COVID, toate aeroporturile au sporit măsurile de siguranţă.

Toate agenţiile de turism au schimbat regulile de igienă. Iar acum este cel mai sigur din punctul de vedere al igienei”, au concluzionat otomanii.

author avatar
Andrei Ștefan
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger