AcasăSOCIALDRP prelungește termenul de depunere a CERERILOR de PROIECTE pentru două PROGRAME....

DRP prelungește termenul de depunere a CERERILOR de PROIECTE pentru două PROGRAME. Unul dintre ele: „Sprijinirea educației în limba română”

DRP prelungește termenul de depunere a CERERILOR de PROIECTE pentru două PROGRAME. Unul dintre ele: „Sprijinirea educației în limba română” (sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Românii de Pretutindeni)

Un anunț de ultimă oră vine de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP). Și vizează două programe – unul din sfera educațională, iar celălalt dedicat sprijinirii implementării de proiecte realizate de către mediul asociativ românesc în beneficiul românilor de pretutindeni.

Se prelungește termenul de depunere a cererilor de proiecte pentru Programul „Sprijinirea educației în limba română” și pentru Programul „Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării”! Informația a fost comunicată public de DRP miercuri, 21 septembrie.

Care e noua dată-limită

Concret, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni prelungește perioada de depunere a cererilor de proiecte pentru cele două programe, „Sprijinirea educației în limba română” și, respectiv, „Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării” până luni, 26 septembrie 2022.

Rolul celor două inițiative

Despre Programul „Sprijinirea educației în limba română”, DRP anunță că este menit să doteze cu mobilier școlar și echipament IT instituțiile de învățământ din străinătate în vederea desfășurării de activități educative în limba română.

Iar Programul „Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării” este dedicat sprijinirii implementării de proiecte realizate de către mediul asociativ românesc în beneficiul românilor de pretutindeni, potrivit sursei menționate.

author avatar
Andrei Coman