AcasăSOCIALDr. Virgil Musta: Trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități

Dr. Virgil Musta: Trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități

Virgil Mustadr. Virgil Musta

Dr. Virgil Musta de la spitalul de Boli Infecțioase Timișoara este îngrijorat cu privire la explozia de noi cazuri de covid-19 în România. Specialistul care a reușit cele mai multe vindecări la pacienți cu Covid-19 trage un semnal de alarmă.

„În ultimele zile numărul de cazuri a crescut de la o sută și ceva pe zi, până la peste 300 de cazuri azi. În momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze. Populația trebuie să înțeleagă că pandemia continuă să existe în comunitate și regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție”, a explicat dr. Virgil Musta duminică, la Digi24.

Acesta a arătat că riscurile de răspândire a virusului sunt mai mari în spațiile închise, iar măsurile de relaxare sunt eficiente doar dacă se respectă condițiile impuse odată cu acestea.

Medicul nu exclude chiar revenirea la unele restricții, dacă trenul crescător se menține: „Trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități”.

Virgil Musta insistă pentru respectarea regulilor de distanțare socială și igienă și atrage atenția că, „din păcate, sunt forțe care acționează contrar intereselor populației și care demobilizează” prin mesajele transmise în spațiul public.

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire. Este cea mai ridicată cifră de la începutul relaxării măsurilor.

author avatar
Andreea Vlad
203 afisari

1 COMENTARIU

  1. care noi cazuri? ….gata ,a inceput si faimosul DR. Mustata sa puna botul la noi cazuri de CVID !…..a primit CASCAVAL ….pai se putea sa fie altfel!….gata cu vrajala ! nu mai tine !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger