AcasăSOCIALDouă victime ale unei explozii produse la o mănăstire din Constanța, transferate...

Două victime ale unei explozii produse la o mănăstire din Constanța, transferate în Germania

Două victime ale unei explozii produse la o mănăstire din Constanța, transferate în Germania. (foto: arhivă. Sursa MApN/Facebook)

O aeronavă Spartan din cadrul Forţelor Aeriene Române transportă, sâmbătă, doi pacienți în Germania.

Din câte a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat, avionul militar, configurat pentru misiuni medicale, a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu sâmbătă, în jurul orei 8.00. Misiunea vizează ”transportul, în regim de urgenţă, a doi pacienţi aflaţi în stare gravă”, destinația fiind Frankfurt.

Este vorba despre un preot și un călugăr, care au fost răniți în urma unei explozii ce a avut loc joi seară la Mănăstirea Sf. Gheorghe, din județul Galați, conform digi24.ro. Cei doi bărbați – în vârstă de 45 și, respectiv 50 de ani – au suferit arsuri pe diferite suprafețe ale corpului.

Tânăr cu arsuri, transferat în afara țării cu o aeronavă SMURD

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situații de Urgență

Nu e prima oară când se ia decizia transferării în afara țării a unor pacienți cu arsuri. Recent, mai precis pe 6 mai, Departamentul pentru Situații de Urgență anunțase că un tânăr cu arsuri a fost dus în Germania, de această dată la Munchen. ”Astăzi, 06.05.2021, aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a efectuat o misiune externă pe ruta București – Iași – München, Germania, pentru transferul, în regim de urgență, a unui pacient în vârstă de 27 de ani diagnosticat cu arsură de gradul IIA-IIB-III, pe aproximativ 50% din suprafața corporală.

Pacientul a fost monitorizat și asistat medical pe tot parcursul zborului, fiind predat în siguranță medicilor din Germania.

Echipa medicală de la bordul aeronavei a fost formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD București”, transmiteau, la acel moment, reprezentanții DSU, via Facebook.

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger