AcasăSOCIALDouă facturi la energie electrică în ianuarie. Cine le-ar putea primi și...

Două facturi la energie electrică în ianuarie. Cine le-ar putea primi și cum s-a ajuns în această situație

facturaFactură uriaşă la energie, primită de un român! Șoc: „Cum să-mi vină de 10 ori mai mult? / Atât consum eu în 18 luni”

Unii consumatori nu au primit nici până acum factura la curent pentru luna noiembrie, prin urmare vor primi două în luna ianuarie. Și majorate!

Ca să nu ajungă în imposibilitate de plată oamenii sunt sfătuiţi „să plătească în orb”. În unele puncte de lucru ale furnizorilor, clienții sunt sfătuiți să plătească în avans deși nu le-a venit deocamdată factură, pentru a nu acumula plăti.

Cine nu plătește în orb, fără factură, riscă să se trezească că va trebui să plătească 2 facturi în aceeași perioadă, și pe noiembrie și pe decembrie, ceea ce e greu de suportat pentru unii români.

Consumatorii, sfătuiți să plătească în avans

„Vă dau factura mai veche și puteți pune o anumită sumă de bani, că eu așa am făcut. M-am dus cu factura mai veche, am pus o parte din bani, că e 300, am pus în jur de 150. Puteți pune jumătate din sumă, ca să nu se strângă”, i se spune unui consumator, la punctul de lucru al furnizorului de energie electrică, scrie antena3.ro.

La sfârșitul lunii octombrie s-a aprobat în Parlament OUG 118 care s-a dat de către guvern pentru compensarea facturilor la energie electrica și gaze. S-a completat în Parlament și s-a dispus și plafonarea.

Legea prevedea termen de 15 zile în care trebuia să se elaboreze normele de aplicare a acestei legi. În lipsa normelor, furnizorii nu știu cum să factureze și cum să aplice această lege și unii au preferat în loc să factureze la valoarea normală prevăzută din contract încălcând legea au preferat să amâne emiterea facturilor.

author avatar
Andreea Vlad
623 afisari

1 COMENTARIU

  1. Eu plătesc la 2 luni de ani de zile in lunile pare deci noemb + decemb de ce să îmi vina doua .La 31decemb. dau indexul și în jur de 10 ianuarie vine factura dar sa vedem prețul?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger