AcasăSOCIALDouă ambarcaţiuni s-au ciocnit pe Braţul Sfântu Gheorghe: doi bărbaţi au fost...

Două ambarcaţiuni s-au ciocnit pe Braţul Sfântu Gheorghe: doi bărbaţi au fost răniţi, iar unul este dispărut

sursa foto: replicaonline.ro

Autoritățile tulcene au intrat în alertă, în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unui accident naval ce a avut loc pe Braţul Sfântu Gheorghe. S-a aflat că doi bărbați au fost răniși, iaro persoană e dispărută, fiind căutată.

Doi bărbaţi au fost răniţi, iar altul este dispărut, după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit, pe Braţul Sfântu Gheorghe. Victimele au fost transportate la spital, iar căutările continuă pentru identificarea persoanei dispărute, potrivit news.ro.

Ce s-a anunțat când s-a dat alerta

În noaptea de marţi spre miercuri, au fost alertate autorităţile din judeţul Tulcea ca urmare a accidentului naval.

Din primele informații, un bărbat a dat alerta. „Dispeceratul colocat ISU-SAJ a fost anunţat de un bărbat că el şi o altă persoană aflată în aceeaşi ambarcaţiune au nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost implicaţi într-un accident naval pe Braţul Sfântu Gheorghe în dreptul km 55 (zona Dunăvăţu de Sus), iar conducătorul din a doua ambarcaţiune este dispărut”, a transmis ISU Tulcea.

Cei doi bărbați răniți au fost duși la spital. Potrivit sursei citate, un echipaj medical SMURD şi unul din cadrul SAJ Tulcea s-au deplasat în localitatea Mahmudia, unde au luat contact cu cele două persoane şi le-au acordat îngrijiri medicale, transportându-le ulterior la unitatea medicală de urgenţă cu diverse traumatisme. Victimele sunt doi bărbați, în vârstă de 46 și, respectiv, 32 de ani.

S-a căutat a treia persoană, dar fără rezultat

„În tot acest timp, Autoritatea Navală Română şi un echipaj din cadrul Poliţia Transporturi s-au deplasat în zona accidentului pentru căutarea conducătorului celei de-a doua ambarcaţiuni, ulterior fiind solicitat şi un echipaj de căutare salvare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” al judeţului Tulcea, deplansându-se la faţa locului un echipaj format din 4 subofiţeri cu o ambarcaţiune SAR-Targa care au executat căutările sub coordonarea organelor competente”, a mai informat ISU Tulcea.

La aceste căutări au participat un echipaj al Poliţiei de Frontieră, Căpitănia Tulcea, Poliţia Transporturi, dar şi mai mulţi localnici, cu ambarcaţiuni proprii.

Deocamdată persoana dispărută nu a fost găsită. „În urma căutărilor efectuate de pompierii tulceni, până la ora retragerii către unitate, au identificat un recipient cu carburant provenind din ambarcaţiunea implicată în accident, iar căutările au fost intensificate în zonă fără rezultat”, a mai transmis ISU Tulcea.

Condițiile în care s-a produs acest accident nu au fost stabilite. Dar cel mai probabil, aceste aspecte se vor stabili în urma unor cercetări.

author avatar
Andrei Coman