AcasăSOCIALDotări de milioane pentru MAI. Cum va fi transformat polițistul de stradă

Dotări de milioane pentru MAI. Cum va fi transformat polițistul de stradă

Începând de luna viitoare polițiștii „de teren” vor fi dotați cu mijloace de înregistrare audio-video.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela la conferința de presă care a avut loc, vineri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI)

„Mai există un subiect pe care l-am dezbătut (…), subiect care ne-a făcut să decidem să ne dorim ca într-un timp cât mai scurt (…) să ajungem şi la o finalizare concretă, în sensul în care încă de anul trecut din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii poliţişti de-ai noştri în judeţul Vâlcea, judeţul Prahova, au fost înregistrate acţiuni şi dosare de ultraj, inclusiv în perioada stării de urgenţă, să dotăm poliţiştii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video, astfel încât contactul cu cetăţeanul, contactul cu un suspect, un potenţial infractor să poată fi documentat oficial, eficient prin aceste mijloace de înregistrare”, a declarat Marcel Vela.

De asemenea, Vela a mai spus că, „într-un final va responsabiliza şi cetăţeanul şi poliţistul, astfel încât să nu mai existe dubii, discuţii, analize, dezbateri televizate”.

Contract de 18 milioane de lei

În acest context, Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu precizează că valoarea sistemelor ce urmează a fi achiziţionate se ridică la aproximativ 18 milioane lei.

„Poliţia Română a semnat contractul pentru achiziţia a 12.000 de sisteme portabile. Valoarea acestui contract este de aproximativ 18 milioane de lei. Finanţarea pentru această achiziţie este asigurată încă de la aprobarea bugetului de către Guvernul României, la propunerea ministrului Afacerilor Interne.

Am pornit în acest demers de îmbunătăţire a dotării de la o analiză pe care am realizat-o la sfârşitul anului trecut. Am evaluat fiecare incident, fiecare caz în parte, am făcut o paralelă cu autorităţile din alte state şi am ajuns a concluzia că e nevoie de foarte multă dotare, printre care şi aceste dispozitive”, a declarat Despescu.

Prin dispozitivele care vor intra în dotarea polițiștilor se vor respecta normele de protecţie a datelor cu caracter personal şi vor fi stabilite proceduri pentru stocarea datelor, astfel încât ele să fie puse ulterior la dispoziţie autorităților.

author avatar
Eli Dan Davidescu
477 afisari

8 COMENTARII

  1. Va fi dotat cu pulan, prezervativ, camera la hotel, si camera de filmat, postol cu apa si cu gloante care nu te ranesc, nu va avea in schimb creierul la el, ii se va sulfa in casca, ca la actori, o sa I se dea trotineta, tricicleta si motocicleta in functie de cat de dastept e, fluier luat de la FRF

  2. @ Bă ce nu ați înțeles, ? Orice angajat de sex masculin din Poliție și Jandarmerie să aibă 10 ani de stagiu militar la MApN, ! ‘ ?

  3. @ Ăsta de ministru de interne nu a fost mă informat că CCR a stabilit nu sunt acceptate în instanțe înregistrările fără mandat de la judecător, etc., și a aprobat comiterea de achiziții nelegale, din bani public, de aparatură de înregistrare audio-video, ?

  4. Si pistoale taser pentru paralizarea infractorului, pe cand le dotati? Daca fimati cand politistul o ia in bot, la ce foloseste?

  5. Propun sa mai fie dotati si cu cate o perna sa poata dormi confortabil in masini la umbra, cate un translator pentru mistocarelile cu care te trateaza daca intrebi ceva si cu cate o gheata in plus pentru sutul in fund pe care ar trebui sa-l ia sa mai coboare din masinile cu care-si plimba „inteligenta” sa vada mizeriile cu care te confrunti la tot pasul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger