AcasăSOCIALDominic Fritz şi-a bătut joc de comemorarea Revoluţiei din 1989. ”Ruşine să...

Dominic Fritz şi-a bătut joc de comemorarea Revoluţiei din 1989. ”Ruşine să vă fie!” a răsunat în toată Timişoara!

Dominic FritzDominic Fritz şi-a bătut joc de comemorarea Revoluţiei din 1989. ”Ruşine să vă fie!” a răsunat în toată Timişoara!

Momente cumplite, luni, la Timişoara. Sirenele antiaeriene ar fi trebuit să sune în tot oraşul pentru a marca 32 de ani de la momentul în care Timişoara a devenit primul oraş liber de comunism, însă sirena din Piaţa Victoriei nu s-a auzit deloc.

Mai mulţi revoluţionari adunaţi în balconul Operei, un simbol al Revoluţiei, au strigat ”Ruşine să vă fie”, când au constatat că acestea nu vor mai suna.

O problemă tehnică a stricat comemorarea

De vină ar fi fost o problemă tehnică a instalaţiei de sonorizare şi alarmare aflată în gestiunea Primăriei Timişoara.

Primăria gestionează modul de acţionare a sirenelor. Din câte am înţeles, e o problema tehnică strict pe cea amplasată în Piaţa Operei. De dimineaţă, când au verificat softul, era OK şi la ora 12.00 s-a întâmplat ceva. Primăria, prin SVSU, are în gestiune mentenanţa sirenelor”, au declarat reprezentanţii ISU Timiş.

An de an, la ora 12.00, sirenele antiaeriene din Timişoara sună timp de trei minute pentru a marca momentul în care Timişoara devenea primul oraş din România liber de comunism, în urma evenimentelor din Decembrie 1989.

Fritz acuză că USR-ul este sabotat în Timiş

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, acuză că în judeţul Timiş doar cele patru primării conduse de USR nu au primit bani de la Guvern prin ordonanţa adoptată vineri.

„Probabil că este gândit ca o demonstraţie de forţă a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, însă e doar dovada că această coaliţie nu are un proiect pentru ţară, doar pentru propriile-i interese”, a transmis primarul.

Primarul consideră că decizia este ”gândită ca o demonstraţie de forţă a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, însă e doar dovada că această coaliţie nu are un proiect pentru ţară, doar pentru propriile-i interese”.

author avatar
Andrei Ștefan