AcasăSOCIALDoi ș'un sfert merge la intimidare. Polițiștii, somați să nu iasă la...

Doi ș’un sfert merge la intimidare. Polițiștii, somați să nu iasă la proteste

Polițiștii ies în stradă. S-au săturat să fie bătaia de joc a guvernelor

Anunțatele proteste ale polițiștilor din Sindicatul Europol au reușit să agite apele pe la Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, băieții de la Doi ș’un sfert au început să-i contactaze pe liderii sindicali din teritoriu pentru a le cere să nu iasă în stradă, pentru că nu este momentul. În același timp, șefii din Poliție fac presiuni asupra subordonaților pentru a-i împiedica să participe la proteste.

Multor polițiști le este frică de ce o să pățească dacă participă la proteste, ne spune Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, acesta arătând că deja a început să se meargă la intimidare.

”Polițiștii se tem pentru că deja cei de la Doi ș’un sfert au contactat niște lideri de sindicat din țară să-i întrebe dacă au de gând să iasă la proteste, câte persoane vor participa, sub ce formă vor fi organizate aceste proteste. În unele județe cei de la Doi ș’un sfert chiar și-au dat cu părerea și le-au spus sindicaliștilor că nu cred că este momentul potrivit, că acum se instalează Guvernul, că ar fi bine să mai aștepte, să vadă, chestii de genul acesta. Pe lângă asta, mai sunt și șefii care le spun polițiștilor că nu este ok să meargă la proteste și că e clar că vor fi analizați și din perspectiva loialității față de instituție. Deci se fac presiuni pentru a-i determina pe polițiști să nu participe la proteste”, ne-a declarat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

Sindicaliștii sunt îngrijorați de faptul că în programul de guvernare nu este trecut absolut nimic despre aplicarea Legii salarizării, ceea ce înseamnă că este posibil să se dea o nouă ordonanță pentru amânarea aplicării actului normativ. ”Polițiștii sunt ultima categorie socioprofesională care se află cel mai departe de nivelul stabilit în Legea salarizării, cu un procent de 50%. Profesorii sunt la peste 80% din nivelul de salarizare stabilit de lege, iar judecătorii au ajuns deja la maxim și vor să se modifice legea ca să le mărească grila de salarizare, pentru că deja sunt peste lege cu multe drepturi salariale, pe care le-au câștigat în instanță, ei între ei, acolo, dar sunt plafonați de Legea salarizării. La Sănătate tot așa, sunt pe grila maximă, iar administrația centrală și locală, la fel. Numai polițiștii au fost puși în așteptare, dar au trecut deja patru ani și nu mai putem tolera”, ne-a precizat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

”Ne-a ajuns cuțitul la os”

Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, votată de toate partidele care acum formează majoritatea (PNL, PSD, UDMR), se intenționează a fi suspendată și în anul 2022, fapt care înseamnă că respectarea legii este facultativă pentru Guvern, arată sindicaliștii de la Europol.

”Despre pensiile militare nu se scoate un cuvânt, în condițiile în care rezerviștilor nu le-a mai fost indexată pensia nici măcar cu inflația galopantă din ultimii 2 ani. Revendicările noastre vizează exclusiv aplicarea legilor în vigoare și în acest sens cerem aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice începând cu 01 ianuarie 2022 și indexarea pensiilor militare cu indicele inflației. Ne-a ajuns cuțitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a Guvernului. Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele Covidului.  Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fișa postului. Nu mai suntem dispuși să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce, pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Polițiștilor Europol.

Polițiștii iau cu asalt sediile partidelor

În calendarul protestelor sindicaliștilor din Poliție sunt prevăzute acțiuni ca aplicarea de avertismente tuturor contravenienților începând cu 1 decembrie și notificări către unități în care angajații MAI își vor exprima dezacordul față de efectuarea de ore suplimentare și de a mai îndeplini sarcini anti-covid pe care nu le au în fișa postului, începând cu 1 ianuarie 2022. Totodată, în premieră, polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor aflate acum la guvernare, PSD, PNL și UDMR.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.757 afisari

18 COMENTARII

  1. Numai derbedei la Doi si 1/4 ! In loc sa informeze si sa propuna masuri preventive …… chefuiesc pe gratis si cosmetizeaza informatiile pentru cei pilosi si sponzori ! In primul rand sefii nu-s de treaba si-s numiti politic ! Presa a publicat multe nazdravanii a vedetelor din aceasta structura !

  2. blatul dintre psd si pnl cu care au pacalit romanii 30 de ani a iesit si pentru prosti la iveala .ciolacu cu dancu in frunte a iesit sa spele de toate pacatele , talhariile si magariile facute de pnl in ultimii doi ani , bineinteles in numele interesului national .

  3. PENSIILE „MILITARE” TREBUIE DESFIINȚATE!!!! TOATE!!!

    PUTORILE PARAZITE ÎN UNIFORME SĂ LUCREZE PÎNĂ LA CEL PUȚIN 62 DE ANI, FEMEILE, ȘI 65 BĂRBAȚII!!!!!

    INTERZIS CUMULUL PENSIEI CU SALARIUL!!!!
    Avansările să se facă la mai rar de 10 ani. INDICAT DIN 15 ÎN 15 ANI!!!

    • Recunosc faptul ca esti primul bolsevic al tarii !!!
      As fi curios sa stiu, desi e clar ca nu voi putea, ce meseria ai !

    • Bai barbule, cate clase ai, cred ca putin mai multe ca trenul. De ce nu te-ai facut politist sa vezi la cate riscuri e supus un lucrator din aceasta institutie. Cand ai o problema la cine te plangi, la politicieni? Pai de aceea e tara asta asa cum e ca a-ti acceptat sa fie batjocoriti militarii din toate structurile si nu i-a aparat nimeni.

  4. Barbu tu esti frustrat ca ai luat bataie de la politie sau de la apvisti in armata??? Dute ba si da-ti cu parea la strung sau la matura!!!!/

  5. Barbule, am muncit 30 de ani doar în operativ, 24 din 24, am prins criminali, violatori, talhari si hoti.
    Am avut numai interdictii, nu am avut sarbatori sau aniversari in familie, nu am putut desfasura alte activitati, copii mi-au crescut cu cheia la gat si asta numai pentru bunăstarea parintilor tai, care au stat acasa, au facut sex si-au facut copii retardati si frustrati ca tine.
    Iti doresc sa-ti violeze pușcăriașii familia in fata ta, si pe tine sa te talhareasca iar cand vi si soliciti ajutor, sa-ti spuna sa faci sex cu mă-ta…

  6. Stanika, nu mai face pe eroul. Esti un mercenar. Toate sacrificiile le-ai facut pentru bani. Te-ai vandut ca o curva pentru cativa arginti si acum te plangi ca ai fost folosit si nu ai primit banii. Pai cine te-a pus sa aperi statul asta mafiot? Povestile, cum ca politia apara cetatenii sa le spui copiilor tai. Stii care e partea frumoasa? Ma indoiesc ca ai realizat, dar in noua societate nu o sa mai fie nevoie de tine. Toti vor avea „pasapoarte” verzi si daca fac prostii sau sunt neascultatori, li se anuleaza valabilitatea. Nici macar de operator nu e nevoie. O face un computer, care mai nou e mai inteligent decat un politist si cu siguranta nu primeste atentii.

    • Dacă asta consideri tu că e normal și constituțional în Noua Societate pe care ți-o dorești,atunci ești dus cu pluta.

  7. A ha ha, au si aparut deja latratorii sistemului, in speta cei de la 2 si 1/4 !! Bai, taranilor ratati de latraii sistemului nazist, nici draku nu va mai baga in seama, cu cat se prelungeste mai mult Plandemia voastra de kakat, cu atat mai rau o sa fie cand incepe razboiul civil !! Intrebarea nu e daca, ci numai cand va incepe !! Asa ca plimba ursuletul, bai asta de la servicii care ai aparut aici, esti un trantor de parazit de 6 lei si 66 de bani !! Vremea lui Ceasca, adica a Cizmarului a teecut demult, pe nimeni nu intereseaza ce ai facut atunci, bai sekuriciule ordinar !! Bai politailor, acum v-ati dat seama ca si pe voi va vor aunca la groapa de lei cand nu le veti mai fi de nici un fel de folos la criminalii aia din Parlament, cand incepe iureul, aia hopa sus pe avion cu tot familionul si cu milionul de dolarei in geanta, iar voi veti ramane in kurkubeul gol in fata multimii dez-lantuite !! Ha ha ha 🙂 Tik-Tak, Tik-Tak, vine si vremea revansei, bai tablagiilor, o sa fie macel, mark our words !! Vedeti ca are arabul ala musulman de SArahat ceva locuri libere in bunkarul lui, sau poate are fiul ala de catea de Rafiloi, desi nu prea credem ca ar fi ei asa de plini de empatie !! Asa ca, aia e, bai baietii cu ochii albastrii, din macelul ce e dupa colt scapa numai cine si care poate !!

    • Care cizmar, care Ceaşcă, mă? Ceauşescu a fost un patriot si nici pe departe cu patru clase, cum încă mai crezi tu, fiindcă nu te-ai dezmeticit nici pînă azi. De-ai am ajuns vai de capul nostru, fiindcă nu învățăm. Iar cine nu cunoaste istoria riscă să o repete.

  8. barbu si umbra precum si dem r. sunteti inculti, rauvoitori, invidiosi pe cei ce au muncit din greu si ati dori ca acestia sa nu mai beneficieze de pensiile castigate legal, dupa legi facute de statul roman, prin reprezentantii legali (politicienii), sau sa va dea politicienii voua ajutoare sociale contra voturi, asa cumse intampla de 30 de ani. Voi sunteti putori si scursuri urduroase ce nu au adus nicio contributie la resursele tarii dar le consumati ca sobolanii la siloz.RUSINE SA VAFIE !!!

  9. Anonim, tu vorbesti de putori!? Fi-mi-ar sila! Rautate e sa iesi la pensie la 47 de ani si sa traiesti ca un parazit pe spinarea celor care trudesc pe salariu minim. Si nu ne vorbi noua de asistati social. Pai burtosii slinosi care traiesc din salarii de la stat si acum guita pentru avantaje, ce sunt ma, titratule?

  10. Cît război româno-român, in comentariile de mai sus! Aici ne-au adus putorile care îsi bat joc de noi de 32 de ani, autohtoni si venetici. Iar noi i-am ajutat si încă îi mai ajutăm, cu sîrg. Planul le-a reusit. În ceea ce priveste problemele de fond, dreptate au si unii, si altii. Dar răspunsurile sînt mai nuantate iar rezolvarea e în altă parte, în nici un caz în ura fratricidă. Ar trebui să năvălească peste trădătorii de la Cotroceni, Parlament si oriunde ar mai fi ei, TOTI românii care vor sā mai avem o țară, dacă se poate demnă, din nou, indiferent de unde îşi cîştigă pîinea, si să nu-si mai fure, mereu, singuri, căciula.

  11. Barbule,ai derajat patriotii de caviar cu tricolorul pus la balconul vilei.Mister Satanika ,ai fost precoce, ,la liceu lucrai in structurile operative.Numai ca structurilii unde te lauzi ca ai muncit pe branci nu te-au invatat sa vorbesti civilizat cu cetatenii care ti-au platit salariul.De fapt asta va caracterizeaza pe majoritatea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger