AcasăSOCIALDoi pacienți transferați în străinătate vor fi aduși în țară, după ce...

Doi pacienți transferați în străinătate vor fi aduși în țară, după ce s-au vindecat de COVID. Anunțul MApN

Doi pacienți transferați în străinătate vor fi aduși în țară, după ce s-au vindecat de COVID. Anunțul MApN (sursa foto: europafm.ro)

După ce s-a aflat că, în contextul situației dificile cu care s-a confruntat țara noastră, în privința paturilor disponibile la nivelul secțiilor de Terapie Intensivă pentru pacienții cu noul coronavirus, mai mulți români confirmați cu COVID-19 au fost transferați în unități medicale din străinătate, vin vești de ultim moment din direcția Ministerului Apărării Naționale despre doi pacienți care au fost tratați în Danemarca și Germania.

Este vorba despre doi pacienți despre care s-a aflat că „au fost transferați, în stare gravă, în cele două țări la începutul lunii noiembrie” și care se pregătesc să revină pe tărâm autohton, în această a doua zi a săptămânii, după ce au scăpat de COVID.

Când va sosi aeronava în țară

Cele două persoane urmează să fie aduse, marți, în România cu un avion militar ce este configurat pentru misiuni medicale.

„O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează marți, 16 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, un zbor pentru repatrierea a două persoane vindecate de COVID-19, una din Aarhus (Regatul Danemarcei) și cealaltă din Hamburg (Germania)”, anunță MapN.

Persoanele respective vor fi monitorizate, pe timpul zborului către România, de o echipă medicală din care fac parte specialiști din cadrul SMURD și ai Bazei 90 Transport Aerian.

Din câte s-a anunțat, aeronava va sosi în Baza 90 Transport Aerian, din Otopeni, în jurul orei 18.30.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger