AcasăSOCIALDoi jurnalişti şi un activist de mediu, bătuţi măr de bărbații care...

Doi jurnalişti şi un activist de mediu, bătuţi măr de bărbații care tăiau ilegal pădurea

paduriInvestigație The New York Times: Cum își sacrifică România pădurile seculare pentru energie

Pădurile ţării sunt tăiate în multe cazuri ilegal şi cărate în camioane, care trec prin faţa noastră, pe drumuri publice! Cine îndrăzneşte să le verifice riscă să fie agresat, aşa cum li s-a întâmplat jurnalistului Mihai Dragolea, realizatorului Radu Constantin Mocanu și activistului de mediu Tiberiu Bosutar.

Cei trei realizau un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, când au căzut victime unui grup de 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava).

Aceștia au fost bătuți fără milă! Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei, potrivit Greenpeace România.

Au fost amenințați cu moartea

Jurnalistul Mihai Dragolea susține că au fost atacați în timp ce filmau în pădure, spunând că printre cei 20 se aflau proprietarul pădurii și inginerul silvic.

„Dintr-odată am văzut 20 de oameni cu topoare și bâte în mână, printre care se aflau proprietarul și inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltați. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Dusterul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112”, a declarat Dragolea la Digi 24.

Jurnalistul a mai spus că cei care i-au atacat i-au amenințat direct: „Vă omor”.

Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei, transmite Greenpeace România.

author avatar
Andreea Vlad
471 afisari

1 COMENTARIU

  1. Suceava,judet condus de mafihotul pedist al lui basescu, acum sustinator al lui superman,Flutur!! Hotul care umbla dupa oameni sa le cumpere voturile,cu buzunarele burdusite cu bani!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger