AcasăSOCIALDocumentar exploziv. Oamenii de știință aruncă în aer înșelăciunea încălzirii globale

Documentar exploziv. Oamenii de știință aruncă în aer înșelăciunea încălzirii globale

Încălzirea globală este doar o agendă politică, devenind o religie de la care nu te poți abate. Un documentar exploziv, realizat cu ajutorul unor reputați cercetători și oameni de știință de talie mondială, a demontat pas cu pas înșelăciunea schimbărilor climatice provocate de CO2-ul produs de factorul uman. Dovezile imbatabile arată clar că nu există nicio legătură între încălzirea globală și dioxidul de carbon.

Documentarul ”Marea șmecherie a încălzirii globale” demolează punct cu punct toată teoria schimbărilor climatice cauzate de factorul uman și de CO2. Argumentele și dovezile de netăgăduit devoalează politica dictată la nivel mondial, de aruncare în sărăcie a întregii populații. Sub sloganul încălzirii globale, oamenii trebuie să plătească mai mult pentru lucruri de bază, cum ar fi energia și hrana, prețul plătit fiind o prăbușire a nivelului de trai și un regres de 200 de ani.

Ni se arată că vremea se schimbă, dar asta se întâmplă întotdeauna, spun oamenii de știință în documentar. Astfel, în istoria lungă a pământului au fost nenumărate perioade când a fost mult mai cald și mult mai rece decât este azi, când marea majoritate a lumii era acoperită de păduri tropicale sau de vaste calote de gheață. Clima s-a schimbat întotdeauna și a făcut asta fără niciun ajutor din partea oamenilor. Putem să urmărim tendința încălzirii din prezent înapoi în timp cel puțin de 200 de ani, până la sfârșitul perioadei foarte reci din istoria pământului. Cum se numește această perioadă? Este cunoscută climatologilor ca și Mica Eră Glaciară. ”În secolul 14, Europa a plonjat în Mica Eră Glaciară, dovezile le găsim în vechile ilustrate și picturi ale bătrânei Tamisa, pentru că în timpul celor mai grele și aspre ierni ale acestei mici ere glaciare, Tamisa a înghețat și au existat minunate târguri pe gheață ținute pe Tamisa și oamenii patinau și chiar vindeau lucruri pe gheață”, spune prof. Philip Stott, de la Departamentul de Biogeografie a Universității din Londra.

Un parcurs firesc al climei

Dacă ne uităm și mai mult în urmă, înaintea micii ere glaciare, găsim o eră de aur prosperă, când temperaturile erau mai ridicate decât sunt astăzi, un timp cunoscut climatologilor drept perioada caldă medievală. ”Este important ca oamenii să știe că clima a instalat un stil de viață foarte diferit în perioada medievală. Avem această viziune astăzi că încălzirea o să aibă urmări apocaliptice. De fapt, oriunde găsim descrisă această perioadă caldă apare asociată cu bogăția. În Europa, aceasta a fost marea eră a constructorilor de catedrale, un timp când podgoriile au înflorit chiar și în nordul Angliei. Mergând înapoi în timp mai departe, înainte de era medievală caldă, găsim și mai multe interval calde, inclusiv o foarte lungă perioadă în timpul Erei Bronzului, cunoscută geologilor ca Holocenul Maxim, când temperaturile au fost semnificativ mai mari decât astăzi, pentru mai mult de trei milenii. Vedem că urșii polari au supraviețuit cu siguranță acelei perioade, pentru că sunt cu noi azi, ei sunt foarte adaptabili și aceste perioade calde din trecut nu au creat probleme pentru ei”, arată oamenii de știință.

Relație inversă

Prof. Patrick Michaels, de la Departamentul Științele Mediului al Universității din Virginia, susține că oricine vine și zice că CO2 este responsabil de cea mai mare parte a încălzirii din secolul 20 nu cunoaște câteva date de bază. Producția industrială în decadele timpurii ale secolului 20 era încă în copilăria ei, restrânsă doar la anumite țări, afectată de război și depresie economică. După al Doilea Război Mondial, lucrurile s-au schimbat, bunuri de consum ca frigidere, mașini de spălat, televizoare și automobile au început să fie produse în masă pentru o piață internațională. Deci cum se compară povestea industrială cu recordurile temperaturilor? Începând cu mijlocul secolului 19, temperatura pământului a crescut cu doar o jumătate de grad Celsius, dar această încălzire a început cu mult înainte ca mașinile și avioanele să fie inventate. Și, mai mult, cea mai mare parte a creșterii temperaturii s-a întâmplat înainte de 1940. După al Doilea Război Mondial, în timpul boom-ului economic, temperaturile, în teorie, ar fi trebuit să crească, dar nu au crescut, ci au scăzut, nu pentru unul sau doi ani, ci pentru patru decenii. De fapt, paradoxal, nu s-au oprit din scădere până la recesiunea economică din 1970.

Opriți vulcanii!

Prof. Syun-Ichi Akasofu, Director al International Arctic Research Center, semnalează că CO2 a început să crească exponențial aproximativ în 1940, dar temperatura, de fapt, a început să scadă în 1940 și a continuat să scadă până în 1975, deci aceasta este o relație invers proporțională. Când CO2 crește rapid, dar temperatura scade, atunci nu putem spune că CO2 și temperatura merg împreună, spune prof. Syun-Ichi Akasofu. Cercetătorii atrag atenția că CO2 formează doar o mică parte din atmosfera pământului, de fapt noi măsurăm schimbările nivelului atmosferic al CO2 în zecimi de părți pe milion. Dacă consideri CO2 ca procent din toate gazele din atmosferă, oxigen, nitrogen, argon etc, este doar 0,054% și este o incredibil de mică parte. Atmosfera este făcută dintr-o multitudine de gaze și doar un mic procent sunt numite gaze cu efect de seră și din acel foarte mic procent, 95% din el sunt vaporii de apă, care sunt cel mai important gaz cu efect de seră. Oceanul este cel mai mare rezervor de CO2 . Dacă suprafața oceanului se încălzește, tinde să emită CO2. Vulcanii produc mai mult CO2 în fiecare an decât toate fabricile, mașinile și avioanele și toate sursele de CO2 produse de om puse împreună. Alt CO2 vine de la animale și bacterii, care produc aproximativ 150 de gigatone de CO2 în fiecare an, comparativ cu cele 6,5 gigatone produse de oameni. O sursă chiar mai mare de CO2 este vegetația în descompunere, de la frunzele care cad toamna, de exemplu, mai arată oamenii de știință. (Va urma)

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
5.642 afisari

35 COMENTARII

  • nu stiu daca domnul l-a auzit, dar eu l-am auzit cu urechile mele si am fost TARE dezamagita. a zis ca o cunoaste personal si bla, bla – e o persoana buna……………

  • treaba este ca „absurdele conspirații” au devenit adevaruri demonstrate.
   nationalist nu are cum sa fie extremist in capul celui cu discernamant.
   in rest, ne-am cam saturat de idioti utili si vanzatorii de neam.

  • Marș pe g 4 kaka maka la tapalabaru, acolo este progresismul in toată splendoarea ,nu mai împuți aerul pe aici koie

  • Tipic „atac la persona” (nu contează de-i fizică sau juridică), fără nicio legătură (directă) cu subiectul… Atât pot omuleţii..

 1. Ecologeala e doar o alta forma de control si opresiune a celor bogati impotriva celor saraci. Nu trebuie decit sa te uiti la dezastrul produs in tara noastra de comisarii UE, nu mai avem nimic, industrie, agricultura, zootehnie, totul e la pamint si depindem de importuri, nimic nu se mai fabrica in tara.

 2. Poluarea fatala pt planeta e lacomia astora care vand gogosi cu incalzirea si ei se plimba cu avioane private poluante si taie paduri pt profit.

 3. Avioanele au dereglat si deregleaza clima pe glob.
  Ce mai vorba. Sa opreasca un an aviatia la sol si si sa vedem raspunsul climei. Clima pe glob o sa fie normala in acel an.
  Sa faca aeronave electrice sau cu portanta mare care sa planeze mare parte din parcurs.

 4. Se inventeaza tot felul de chestii pentru a justifica un Guvern GLOBAL: pandemii, crize climatice, catastrofe cosmice, invazii extraterestre, foamete globala, crize financiare globale , etc… Asa ca un amanunt … Ion Iliescu cum s-a vazut Presedinte a publicat si o carte cu titlul … „Probleme Globale ale Omenirii” …. asta rezolvase toate problemele ROMANIEI si numai alea Globale ramasesera nerezolvate! Nu vedeti cum toti sefii de stat si de guverne se imbraca STAS toti lafel camasa alba, cravata rosu inchis si costum negru; si Xi si Putin si Biden si Trump si cum se string ei laolalta sa rezolve „problemele Omenirii” ca p’alea Nationale le-au rezolvat si numai alea Globale lea-au mai ramas! Sa-i scupi in ochi, nu alta!

 5. Incalzire globala intradevar: in iulie 2023 au fost in Bucuresti 42 de grade C. Atat de tare s-a incalzit clima incat in iulie 1932 in acelasi Bucuresti au fost 60 de grade C !!!. Cauza probabila a fost poluarea.

 6. Atat CO² cat si O sunt parte a unei simbioze a acestei matematici perfecte.
  Un vulcan de ex poate reda intr-o saptamana atata noxe cat arunca in aer China si India intr-un deceniu.Dar pot fi mai multi vulcani simultan.
  Pentru asta suntem respiram traim….

 7. A trecut omenirea de-a lungul timpului prin incalziri si raciri ale climei si uite ca inca existam. Oamenii s-au adaptat, au migrat, au facut ce le-a stat in putinta ca sa supravietuiasca. Una din masurile care ar putea aduce un minim de confort in conditiile actuale ar fi impaduririle unor suprafete mari de teren. Impaduririle ajuta la mentinerea unei temperaturi usor mai scazute in zonele respective (copacii absorb caldura din mediu, de care au nevoie la producerea reactiilor chimice endogene care duc la formarea frunzelor si a partii lemnoase), si ajuta impotriva desertificarii.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri