AcasăSOCIALDocument oficial: Adeverința de vaccinare, pașaport de liberă trecere

Document oficial: Adeverința de vaccinare, pașaport de liberă trecere

Guvernul pregătește restricții pentru cei care nu acceptă vaccinarea anti-Covid

În mod deliberat sau doar din cauza unei gafe uriașe, autoritățile române au recunoscut că adeverința de vaccinare anti-Covid este, de fapt, un pașaport de liberă trecere pentru cei care au acceptat imunizarea. Astfel, chiar pe celebra adeverință este tipărit faptul că doar persoanele vaccinate nu vor fi supuse unor condiționări sau restricționări. 

Dovada nu te vaccinezi nu călătorești

”Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare (doza inițială și rapel) și a cunoaște tipul de vaccin administrat. Precizăm că vaccinarea este gratuită, voluntară, iar adeverința de vaccinare nu este eliberată cu scopul de a condiționa sau restricționa drepturile persoanelor vaccinate”, se menționează pe adverința de vaccinare anti-Covid. Oricât de multă bunăvoință și înțelegere ai avea, din ultima parte a textului nu reiese decât un singur lucru. Că doar cei care se vaccinează nu vor fi supuși restricțiilor de genul călătoriilor în afara țării, accesului în instituții publice, la concerte sau cine știe ce va mai urma pe această listă, restricții deja introduse în unele țări. Mai mult, adeverința în sine este un document cât se poate de oficial, care deține chiar antetul Guvernului României, respectiv al Ministerului Sănătății, absolut toate informațiile fiind tipărite și în limba engleză. Totodată, adeverința de vaccinare este tradusă chiar în document ca fiind dovada vaccinării. Dovadă pentru cine și pentru ce? Autorii modelului de adeverință s-au străduit (poate prea mult) să convingă populația că adeverința ar fi necesară doar pentru ca cei care au acceptat vaccinarea să știe că trebuie să mai facă un rapel peste 28 de zile și, de asemenea, să știe și ce fel de vaccin a fost utilizat.

Vaccinații, trecuți în registrul special

Însă, chiar în Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România, întocmită atât de riguros, este prevăzută trecerea tuturor persoanelor imunizate în registrul de vaccinare, cu absolut toate datele necesare. Astfel,  în Registrul electronic național de vaccinare (RENV) există modulul de vaccinare a adultului, în care se vor introduce datele despre persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 și despre vaccinul administrat, reacții adverse post-vaccinale indezirabile (RAPI). ”În funcție de etapa de vaccinare, utilizatorii vor putea accesa registrul pe baza unor date de identificare furnizate de către INSP. Rapoarte privind stocurile, RAPI, utilizarea vaccinurilor, acoperirea vaccinală vor fi disponibile la nivel județean și național. Din RENV se vor trimite sms-uri/e-mail-uri către persoanele vaccinate cu o doză de vaccin, cu text de amintire a datei programate pentru administrarea celei de-a doua doze. La momentul efectuării vaccinării se va obține acordul pacientului în vederea vaccinării și se va efectua triajul clinic și epidemiologic prin completarea chestionarului de triaj și consimțământ informat. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate în cadrul strategiei, cu respectarea Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) de către toate entitățile responsabile”, se arată în Strategia de vaccinare.

La loc comanda. Nu se mai despăgubesc efectele adverse

În Strategia de vaccinare împotriva Covid-109 în România, la capitolul Cadrul legal, se prevede crearea cadrului juridic pentru analiza și compensarea oricăror posibile efecte de durată legate de vaccinare, dacă se dovedește o relație de cauzalitate între vaccinare și respectivele efecte. Noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a eschivat însă când a fost întrebat cine va plăti în cazul reacțiilor adverse ale acestui vaccin. ”Mai întâi trebuie spus că în fiecare centru există câte o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Există extrem de puţine cazuri, sigur pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse. Despre restul aspectelor, precum despăgubiri, cu siguranţă vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit. Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare. Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”, a declarat noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.993 afisari

3 COMENTARII

  1. Vai de prosti! Sintem in proportie de 95% bacterii virusi si microorganimse. Atacul asupra virusilor in sensul ditrugerii lor este un atac supra noastra. Problema principala este ca nu se spune nimic oficial despre cresterea imunitatii care este la indemina fiecarui locuitor al planetei! Psihoza intretinuta de 10 luni de catre guverne este o crima cu premeditare, genocid planetar de care se fac vinovati presedinti, guverne, OMS, UE si alte organisme de acest fel care fac treaba simtitilor din farma, cu un mare reprezentant de vaza la noi, in guvern, mr. nick-dick and the nephew. Incepeti sa vorbiti despre IMUNITATE si cum de poate dobandi si fortifica. Virusii sint adevaratii stapini ai planetei insa EGO-ul uman, omul, acest animal prapadit care a inventat crima ca si sport si care isi distruge habitatul, este atit de orgolios incit nu poate accepta evidenta. De aceea vom avea probabil, cea de a sasea extinctie. Ori ne trezim si aparam viata in toate formele sale readucind echilibrul planetar, curatind planeta mama de mizeriile cu care o sufocam. Daca cautati raiul in cer, v-ati ars. Raiul este aici, Planeta Pamint! Noi, oamenii am transformat-o in iad. Nu stiu de ce dar sint sigur ca oamenii aleg ce le este mai usor,, mai la indemina: sa-si mentina si sa-si perpetueze sistemul in care traiesc pentru ca sint incapabili sa viseze frumos, sa-si proiecteze o viata in armonie cu totate formele de viata de pe planeta Pamint. Daca am renunta la tot ceea ce stim si defineste cultura noastra infecta care a creat luma de azi, ne vom descoperi adevarata natura!

  2. @ Pentru astfel de fapte sunteți de părere că aceia ce sunt implicați ar trebui să restituie cheltuielile efectuate din bani publici ocazionate de deciziile pe care le-au luat, ? Remarcați și faptul că ăștia nu gestionează bani publici pentru a restrânge libertăți ale persoanelor, ?

  3. Si ca „sa fie bine, ” niste ticniti tocmai buni de a fi internati la Casa de nebuni,viseaza mii de miliarde de Dolari pe care sa-i cheltuiasca pe planeta Neptun,unde vor construi cartiere de locuit,sere pt. agricultura,si ce-i mai trebuie omului.Eventual un metrou,autostrazi,baruri si restaurante,hoteluri si dece nu,poate chiar o casa de nebuni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger