AcasăSOCIALDispare permisul de conducere. Ce document vor prezenta şoferii poliţiştilor, de-acum înainte

Dispare permisul de conducere. Ce document vor prezenta şoferii poliţiştilor, de-acum înainte

Urmărire mai ceva ca-n filme, cu focuri de armă, într-o localitate arădeană. Șoferul oprit nu avea permis. Ce a indicat alcooltestul

Noi vești pentru români! Permisul de conducere clasic este condamnat la dispariție. Este deja ştiut faptul ca permisul de conducere este o autorizație administrativă necesară pentru a conduce pe drumurile publice vehicule motorizate.

Cu toate acestea, acest document va fi înlocuit cu permisul de conducere digital.

Măsura, adoptată la nivel de UE

Această măsură a fost aplicată în Austria şi urmează să fie adoptată la nivel de Uniune Europeană.

Mai mult decât atât, în momentul de față, peste 3 sute de mii de cetățeni ai Austriei şi-au activat noul permis electronic cu care vor putea circula pe drumurile publice de acum înainte.

Cu toate acestea, conform celor spuse de autoritățile de la Viena, permisul de conducere digital va putea fi utilizat, practic, peste tot în lume, dacă va putea fi verificat digital în țara în care șoferul circulă.

Cum va fi restituit permisul?

O altă modificare semnificativă în cadrul noilor reguli se referă la restituirea permisului de conducere.

În cazul în care unui conducător auto i se reţine permisul auto de către un agent, ca urmare a unei constatări preliminare a prezenței unor substanțe psihoactive în salivă, dar ulterior analizele de sânge demonstrează absența acestor substanțe.

Această schimbare vine cu scopul de a asigura un tratament echitabil pentru conducătorii auto, oferindu-le șansa de a-și recupera permisele în baza analizelor medicale corecte.

author avatar
Andrei Ștefan