AcasăSOCIALDispar grupele de muncă. Nimeni nu mai iese la pensie înainte de...

Dispar grupele de muncă. Nimeni nu mai iese la pensie înainte de 65 de ani

Sindicaliștii de la Confederația Meridian atrag atenția că noua lege a pensiilor desființează grupele de muncă, astfel că pensiile vor scădea, iar vârsta de pensionare se va egaliza pentru toate categoriile profesionale. Aceștia spun că argumentul care li s-a adus este că totul este trecut în PNRR și că trebuie să ne conformăm. Până și în cazul minerilor vor să anuleze condițiile deosebite de muncă, dacă Comisia Europeană nu va fi de acord cu derogarea.

Confederația Sindicală Națională Meridian va organiza joi un protest amplu în Piața Victoriei față de de Proiectul Legii privind sistemul public de pensii și a Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare. Sindicaliștii atrag atenția că sporurile dispar din salarii, iar condițiile deosebite de muncă nu vor mai fi luate în considerare la vârsta de pensionare. În fața Guvernului vor fi prezenți silvicultori, ceferiști, polițiști locali și polițiști naționali, militari în rezervă și personal contractual, funcționari publici din MAPN, mineri, funcționari publici, agricultori, personal nemedical și medical, personal aeroportuar și personal nedidactic. Principala nemulțumire a organizațiilor sindicale este legată de Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii adoptat de Guvern în ședința din data de 09.11.2023, care, în mod surprinzător abrogă în mod expres, drepturi în vigoare prevăzute în statutele profesionale ale silvicultorilor, ceferiștilor și a altor categorii de personal, în ceea ce privește condițiile de pensionare. Drepturile lucrătorilor stabilite prin lege privind încadrarea locurilor de muncă în condiții deosebite și speciale nu trebuie să fie abrogate, susțin sindicaliștii de la Confederația Meridian.

Pierderi de 2.000 de lei la pensie

Dumitru Fornea, secretar general al Confederației Sindicale Naționale Meridian, ne spune că Ordonanța austerității a pus presiune pe nerespectarea contractelor colective de muncă, în sensul că a dus la dispariția sporurilor salariale. Ca să poată compensa ceea ce au tăiat din sporuri, ar trebui să crească salariile cu 50%, ori acest lucru nu s-a întâmplat, iar faptul că s-a majorat salariul minim nu înseamnă nimic, pentru că acesta este doar o chestiune de referință în diverse domenii, consideră acesta.

”În noua Lege a pensiilor nu se mai iau în considerare condițiile speciale și deosebite de muncă, așa cum sunt reglementate în legile actuale, ceea ce înseamnă o scădere a pensiilor cu 1.500-2.000 de lei, dar și o creștere a vârstei de pensionare pentru toate categoriile profesionale. Acestea sunt drepturi câștigate, pentru că au fost date de contributivitatea din salarii. Acest act normativ vrea ca celor care nu au lucrat în condiții deosebite, care sunt și cei mai mulți, să li se dea, dacă stau mai mult în câmpul muncii, puncte în plus la pensie. Acestea, calculate, duc, în final, așa cum spune domnul Marcel Boloș, la nesustenabilitatea legii. Este o promisiune electorală, care nu va putea fi pusă în practică, în schimb, ceea ce va fi pus în practică este tăierea condițiilor speciale și deosebite de muncă ale celor care chiar muncesc în condiții grele”, ne-a declarat Dumitru Fornea, secretarul general al Confederației Meridian.

Nu vrea Uniunea Europeană

Feroviarii și silvicultorii pierd și ei drepturile câștigate prin legile statutelor celor două profesii prin această lege a pensiilor, sub pretextul că Uniunea Europeană nu vrea acest lucru, susțin reprezentanții Confederației Meridian.

”Au spus că așa ne-am angajat în PNRR, ca drepturile din condițiile speciale și deosebite de muncă să nu mai existe. Deci ne-am angajat în PNRR să destructurăm legi adoptate în Parlamentul României, și atunci unde este statul de drept și unde este stabilitatea legislativă? Pe ce ne mai putem baza? Practic, potrivit PNRR și Comisiei Europene, nu va mai exista nicio excepție la pensie, toată lumea va ieși la pensie la 65 de ani, indiferent în ce condiții de muncă s-a lucrat. În plus, se dă posibilitatea legală să lucrezi până la 70 de ani. Ceea ce înseamnă că foarte mulți nu vor mai apuca pensia, că vă dați seama cam ce stare de sănătate are un polițist de la criminalistică, un militar sau cei care au lucrat în condiții grele de muncă. Comisia Europeană zice că trebuie să organizezi locul de muncă, ceea ce înseamnă investiții de sute de milioane de euro. Dacă nu, tu trebuie să desființezi locul ăla de muncă. Vă dați seama cât de absurdă e situația”, ne-a precizat Dumitru Fornea, secretarul general al CSN Meridian.

Minerii, în aer

Sindicaliștii arată că minerii din Valea Jiului s-au întâlnit acum câteva săptămâni cu ministrul muncii, Simona Oprescu, care a și coborât în mină, unde i s-a arătat concret ce înseamnă condiții deosebite, care sunt acum considerate privilegii de către politicieni.

”Pentru condiții deosebite de muncă, angajatorul plătește încă 4% contribuții la stat, tocmai de aceea acestea sunt un fel de pensii ocupaționale. Doamna ministru ne-a dat dreptate, dar, la București, nimic din ceea ce am discutat nu a fost trecut în lege. Ministrul Muncii a propus o perioadă de tranziție pentru minerit până în 2035, dar perioada este numai pentru a continua existența acestor locuri de muncă, dar nu și pentru calcularea în continuare a drepturilor din condiții speciale și deosebite”, a afirmat secretarul general al CSN Meridian, Dumitru Fornea. Acesta semnalează că minerii din Valea Jiului, care sunt în proces de tranziție, aveau o decizie a Consiliului Uniunii Europene, în care era prevăzută pensionarea acestora în afara sistemelor legale de pensii. În final, a rămas ca cei de la Ministerul Muncii să dea un telefon la Comisia Europeană, să vadă dacă înțeleg despre ce este vorba și sunt de acord cu așa ceva.

86.619 afisari

94 COMENTARII

 1. O parere:

  Daca se iese la pensie la peste 65 ani si de cele mai multe ori se decedeaza la scurt timp nu cumva statul este cel care beneficiaza de banii acumulati de persoana respectiva in contul sau de pensie???????
  Propun ca in momentul cand se iese la pensie sa i se comunice persoanei pensionate suma acumulata.
  Sa i se sugereze sa mearga la propriul medic de familie si in urma consultatiei proaspatul pensionar sa stabileasca :
  – daca vrea sa primeasca toata suma odata, de care poate dispune cum vrea inclusiv sa o depuna la un fond de investitii de la care sa primeasca dividende, sau
  – daca vrea sa-i fie data intr-un numar de n rate lunare (o luna – 120 luni, etc)
  Numai asa statul va fi corest cu persoana care contribuie 20 – 30 – 35 – etc ani pentru pensie.
  Va multumesc pentru atentia acordata

  • Numai suntem stăpâni la noi în țară avem stăpâni acum, tot ce dictează UE, marionetele din parlament trebuie sa execute… Mare păcat de o țară așa frumoasă și bogată…

   • Omule în țările civilizate/dezvoltate din U.E., nu a existat și nici nu există grupe de muncă.
    Munca grea trebuie compensată cu salarii mari. Așa e normal. Exemplu: Un miner trebuie să
    aibă salariul mai mare ca a unui parlamentar. Și exemplele pot continua.

    • Asa este. Sa aibă salarii f mari și atunci contribuția fiind mai mare și pensia va fi mai mare. Nu exista grupe de munca în UE.ASTA E….

    • Nu ne interesează ce este în asa zisele tari civilizate, noi trăim în România unde avem aceste drepturi câștigate prin lege și nu ne interesează capitalismul lor.

    • Mănânci rahat ! În Italia există lavoro usurante”, oțelarii și cei care lucrează în coxserii spre exemplu ies la pensie la 50 de ani. Minerii din Sardinia au ieșit la pensie la 45 de ani cu 15 ani de subteran, acu’ nu mai există subteran, dar că idee că nu suntem singurii din Europa care avem grupe speciale de muncă, au și polonezii, cehii și alții, așa că nu mai dezinforma aiurea, să-ți expui părerile idioate in public !

    • Nu e chiar asa.In Europa condițiile de muncă nu se compara cu cele din Romania.Si degeaba ai salariu mare daca iesi la pensie la o varsta înaintată cu bolile aferente condițiilor grele in care ai lucrat si nu mai apuci sa te bucuri de pensie. Pt ca ori iesi din sistem cu picioarele inainte ori banii îi cheltui pt.bolile cu care inevitabil te procopsesti

  • Aveți mare dreptate , asa e cel mai corect și bine ! Dar statul asta condus de tâlhari, ma îndoiesc ca va face asa ceva !

 2. Daca reflectați asupra primei strofe din imnul național va veți da seama de un lucru pe care românii il ignora, adică DEȘTEPTAREA
  Uniți-vă români și veți schimba țara !
  Fără UNIRE suntem pierduți !

 3. Nuvreau hoti din parlament și senatori nuca nu vrea Uniunea Europeană ance tara dictează Uniunea Europeană? Dece Uniunea Europeană ai deacord ca politicieni sa aibă pensie speciala și decand multtinationale primesc bani să-și de angajați vechi afara și sai angajeze din nou ? Dece Uniunea Europeană permite hoților din capitala să-și scoată angari din armata politie jandarmerie la 45 de anii la vitoare alegi toți osa aibă vot nul dela mine

 4. De ce nu au ieșit în stradă confederațiile sindicale când trebuia să se elimine pensiile speciale ???De ce diferentile dintre pensiile speciale și cele de mizerie sunt atât de mare?Fac calcule pentru pensiile de mizerie,de ce nu fac calcule și pentru speciale?

 5. Cum oare de drepturile oamenilor simpli se pot atinge mereu .Ce inseamna Nu vrea PNRR.
  Dar pensiile speciale sunt batute in cuie .
  Oamenii simpli depind de PNRR si cei cu pensii speciale sunt alta categorie .Unele legi pot fi modificate dupa bunul plac.
  Romani Uniti-va

 6. Dormiți, dragi conaționali, că va fi tot mai bine în țara pe care(de ce oare???) tot mai mulți o părăsesc. Certați-vă între voi și lăsați-i pe,, aleși „să-și bată joc de noi toți, pentru că așa vrea,, adorata” U. E.!!!

 7. Pensionarii cu pensii de mizerie,debia își duc viața de azi pe mâine…de aniiiii de zile….de ce nu ați zis nimic vă convenea… Ce facilități aveți,domnilor lideri.. Ați hibernat, v-ați trezit acum..?????!!!!!!

 8. Pentru toți comentatorii la articol: nu mai plecați după fentă, singurii vinovați de starea actuală sunt vajnicii noștri politicieni. Nu-i oprește nimeni să ia măsurile corecte, dar nu vor pentru că le dispar o parte din avantaje. E mult mai ușor pentru ei să dea vina pe reaua Europă, care nu-i lasă să se ocupe cum vor ei de bunăstarea noastră. Gândiți și informați-vă înainte să votați, suntem pe marginea prăpastiei și specimenele astea se gândesc numai la avantajele proprii.

 9. Sunteți p’aprope de adevăr, relativ.
  Articolul este menit însă pentru a lovi indirect în USR.
  Nu că n-ar evidenția un adevăr, însă prea se dramatizează lucrurile doar pe segmentul de ” bunici ” care pot fi influențați la vot de către copiii și nepoții lor.
  Părerea mea.

  • Părerea ta e proasta dacă mai ai încredere în USR .
   Care în secret și mișelește au făcut PNRR-ul nebunește

 10. Să le fie rușine celor care a u semnat PNRR și a u negociat in numele nostru pentru viețile noastre Ro exit!!!

 11. Rușine din 2001 nu au mai dat grupa 1 la sct Tunele Brașov condițiile tot alea au fost de ce nu întra ei în mina sa stea în gaze metan și fără aer numai cu portia

  • Asa este. Sunt conditii de munca foarte nocive pt organism. Cum sa nu dai sporuri si varsta de pensionare diferita. Si asa mi se pare inuman sa muncesti, in era robotizarii in mine, mai ales cu expunere la radiatii, toxicitate.

 12. Guvernul boc – băsescu a fost mic copil pe lângă adunații ăștia de psd iști ciolacisti -pnl isti ciuchisti. Nebarbiertul ăsta de ciolacu minte cum respiră,este un prefăcut, un farseur ,un gonaci al lui Haysam. Ăsta a fost profesorul lui Dragnea, la … sfătuit până la împins în prăpastie pentru ai lua scaunul.Este un Iudă îmbrăcat în haine social democrate.

 13. Toată lumea comentează după cum vrea, dar nimeni nu spune, cu subiect și predicat, că vinovații principali, care ar trebui judecați în piața publică, sunt Câțu FL. și Ghinea, care au făcut un PNNR special să nu poată fi îndeplinit și să creeze dificultăți oricărei inițiative legislative favorabile României și românilor, fără a se consulta cu partidele politice și să fie dezbătut în Parlament. Dar, să nu-l uităm pe Ciolannis cel votat de voi cu peste 65%, care a numit „guwernul meu”, ce a adus haosul în România. Așa că ochii cât cepele la viitoarele alegeri și votați cu capul nu cu picioarele, că nu vă place unul sau altul.

  • Perfect ăsta este adevărul.
   Adaug eu: țară poate fi salvată numai de PSD.
   DAR ESTE NEVOIE SA AVEM SI UN PRESEDINTE DE STANGA DEMOCRATĂ.

   • ” Părerea ta ” însă este perfectă🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Băăă, ești nebun!
    ” țară poate fi salvată numai de PSD ”
    Ce-i asta, frate?!
    În ce spital ești internat?

   • Adică, ce vrei să ne spui?
    Că PSD ne-a distrus doar pentru a ne arăta că e singurul care ne poate salva?
    De unde ieșiți, fârtaților?!

 14. Pentru oamenii de rand se iau masurile prevazute în PNRR, pentru speciali sunt prevazute masuri, dar nu se iau. DE CE???? A lucrat vreun parlamentar în clor, mercur, în ture, în condiții mizere ca să dicteze scăderea pensiilor celor care au avut grupe? Bine ca dați sporuri și ii credeți pe bugetarii ca fac hemoroizi, ca au praf în birou, ca lucrează din fotoliu. Dar chiar nu mai aveți respect pentru nimic. Destul ca ne lăsați sa murim în spitale. Aduceți nepalezi ca aia nu înțeleg ce faceți voi. RUSINE POLITICIENILOR.

 15. Eu zic că dacă tot suntem conduși de UE atunci nu mai avem nevoie de președinte, prim-ministru,miniștri și nu mai știu câte partide care sugerează o groază de bani.

 16. Am un vecin la tara care se bucura ca dispar grupele de munca si vor iesi toti la 65 de ani la pensie. Acest vecin are 59 de ani si in afara de furat de la CAP cu caruta pe vremea impuscatului si ajutor social in ziua de azi, nu are o zi de munca prestata. In ziua de azi ii cheama odata la 6 luni la AJOFM ca sa semneze un formular. Asteapta mereu tichetele de incalzire/lemne, tichetele de alimente, alimentele de la primarie, ajutorul social si in general cam ce mai pica. Dupa cum spuneam individul se bucura ca dispar grupele de munca.

  • Cei ce iau decizii și votează cu privire la legea pensiei sunt niște putori ordinare, niște ticăloși bine plătiți să descurajeze munca si
   care habar’n-au ce sunt condițiile speciale, deosebite, normale ! Adică nu au lucrat niciodată într-una din aceste categorii de condiții !Acești derbedei și curve nu ar trebui să fie acolo unde sunt !

   • E normal că acești derbedei inculți, trădători de țară,care nu a muncit un minut și habar nu au ce înseamnă muncă,a produce ceva,ne conduc pe noi.Dar trebuie să vină momentul, când aceste extremente politice, să fie adunate într-un loc și să facem un experiment, înlocuind munca noastră cu a lor,cel puțin un cincinal, să mai vedem câți rămân în viață, să-i repunem pe funcții și să le studiem comportamentul mintal, dacă mai gândesc la fel.

 17. Suntem țara în care niște guvernanți slugi prea plecate UE și NATO își nat joc de noi, de copiii și nepoții noștri!

  • Mai bine.ar disparea cei care iau hotararile astea contra poporului si a celor care au muncit ca sa se lafaie ei in bogatie acum de pe urma lor. Cat o sa mai rabde acest popor batjocorit din toate partile si de straini si de proprii conducatori tradatori si nemernici? Daca nici la alegerile viitoare nu se schimba nimic ne meritam soarta si sa nu va mai plangeti pentru ca sunteti niste papagali care doar dau din cioc.

 18. Până când mai merge așa. Chiar nu mai sunt romani sa lupte pentru drepturile omului. Doamne ce o ajuns țara asta. De ce sau zbătut strămoșii noștri sa nu ne calce nimeni în picioare. Am ajuns o țară de Rahat 💩 Bine ca sunt pensiile speciale. Vai de copiii și nepoțeii noștri.

 19. Toți mecanicii de locomotivă au ieșit la pensie la 52 de ani și și-au continuat activitatea cumulând pensia cu salariu, același lucru l- au făcut șefii de tren ,idm, rtv dar în procent mai mic ,cam 80%,marea majoritate a polițiștilor locali sunt foștii polițiști și militari care au ieșit la pensie la 50 de ani,deci despre ce vorbim???

 20. La țară la mine poștașul nici nu se mai obosește să ducă pensiile de CAP,ajutoarele, alocațiile,cupoanele de energie…pe uliță in sat.Are rezervat un scaun și o masă puse la dispoz de patronul barului din comună lângă ușă… Tot acolo se mai află o altă masă și un scaun de data asta cu o fată angaj a patronului cu” Caietul”Oamenii se anunță telefonic că doar avem tehnologie slavă Domnului Se face prima dată o coadă de așteptare…la poștaș….apoi coada se mută la fătuca cu ” Caietul”….Nimeni nu iese din bar până ce trece pe la caiet….Acolo își lasă trei sferturi din venituri…Apoi se face liniște în bar vreo 2-3 zile Apoi când se termină banii ce le-au mai rămas….trec iară pe la ” Caiet” Și tot așa…. lună de lună…Pun pariu că treaba asta se întâmplă în toată țara…. Să mă contrazică câteva… dacă poate…

  • Ești genial!!!
   Extraorinar de realistic scenariul tău. Nici măcar n-am avut nevoie să închid ochii pentru a vizualiza imaginile descrise de tine.
   Bravo!
   Uite de asta România-i frumoasă.

 21. In ceea ce privește Milițianul…. sectorist… situația stă cam așa…. Odată am văzut la mine in sectorul 3 cum niște bețivani stăteau să omoare câteva sticle de bere cumpărate de la magazinul aflat la vreo 10 m de părculețul de joacă al copiilor din capătul blocului că slavă d lui primar Negoiță că nea făcut locuri de joacă căcălău in tot sectorul…..blocu și părculețul….dar folosit intens de bețivii locului…A trecut pe acolo o patrulă pe jos de miliție Un milițian mai în vârstă…din patrulă nu a avut ce face și a atenționat verbal pe indivizi să plece… fără să-i amendeze…Unul din cheflii ii zice..” nene… mă fac că nu te-am auzit… că dacă mă supăr… având în vedere că ai aproape 65 ani cât zice guv că trebuie să stai la serviciu…fac ca in ” Moromeții” Te bat și îți iau și pistolul….🤡😂

 22. PNRR cere eliminarea pensiilor speciale, necontributive și nu s-au eliminat ,deci îi doare undeva de PNRR.
  S-au găsit acum să nu mai scoată la pensie pe cei care lucrează în condiții grele doar doar n-or mai apuca să-și depună dosarul . Să le plătească lor pensiile nesimțite. RUȘINE! Să-i votăm!
  AȘA NE TREBUIE! NE RÂD IN FAȚĂ.

 23. In toata europa e la fel cu varsta de pensionare,in romania e dezastru si pensiile foarte mici la omul de rand.pensii de rahat de 1000 lei sau chiar mai putin.si politicienii au salarii de mii de euro lunar.normal ca nu ai intereseaza pe coruptii tarii viitoarele sau acuale pensii,caci ei au sute de mii de euro chiar milioane puse la saltea.blestemati sa fie ca isi bate joc de oameni care au muncit o viata intreaga degeaba,doar sa plateasca la stat.de aceea dupa anil 1990 am emigrat cu milioanele in strainatate.

 24. Cum mama dracului PNRR nu desfiinteaza pensiile ticalosilor de magistrati siactuali,? Au facut o lege sa-si acopere hotiile lor di prostii sa moara la serviciu ca boii pe brazda Trasni-v-ar moartea pe toti.

 25. O tara de prosti, acuza UE si nu realizeaza ca saracia e tocmai in tarile non-UE, de unde vreti voi sa primiti salarii si pensii, din hotiile guvernantilor? Statul e cel mai prost administrator, de unde vreti produse romanesti, de la niste manageri economici numiti politic? Sau credeti ca va hraniti din nationalismul care a dus la 2 razboaie mondiale?

  • Îți dau un sfat:
   Încearcă să ieși din cercul vicios în care singur/ă te afunzi!
   Zi-ne ceva despre Norvegia, țară non UE și povestește-ne care-s naționaliștii care au declanșat cele 2 rezbeluri!
   Hmmmm[?], te-ascultăm!

 26. De ce să tăiați sporurile,atunci nu mai opriți nici csas pentru că dacă ne ducem la doctor nu se uita nimeni la noi daca nu dam nici un ban iar bani de la csas ii dam să ținem pe cei de la casa de pensii în scaun

 27. Au vindut la străini au detonat cu explozibil fabricile uzinele grele ..au pus la pămînt ..industria unde a muncit pensionarii de azi ..reaizind planul ..norma 3 schimburi ..ptr care Romania a avut creștere economică de peste 100 la sută vă amintiți …toată lumea a muncit ..cine nu la canal ..astăzi dau ajutoare sociale săi voteze ..astăzi jumătate din tara nu lucrează ..puturoși …lor votanți lor …hoți de hoți pnlpsd etc ..au făcut modificat pnrr ..că sa nu de-a pensii ..și au modificat legea ..cu asta ..multi ați strigat de inechități ..dar la inechități …să știți căci sa facut corecția după anii contribuiți ..la stat …prin diferite forme ale munci ..acolo au fost multe puncte acumulate ..dar trebuia să nu se atingă de grupe și condiții grele ..

 28. Misto! Din birourile lor de la Bruxelles, dati cu Channel si cu Ipad-ul in fata, o comisie nealeasa de nimeni, ne spune ca intelege ea mai bine conditiile de munca din diferite domenii si ca „sa-i muncim pana mor”. Unde e suveranitatea? Cand am decis noi sa cedam suveranitatea? Posturile din aceste domenii sunt deja greu de ocupat. Pe cine aduci in domeniile respective, fara sa-i motivezi cu diferite beneficii? Sau solutia Comisiei (#$#%^^) este sa umflam somajul si sa importam africani si bangladeshi…

 29. Munciți voi sa vă ia dracu cu uniunea europeană cu tot da nenorociți ați distrus Romania și omorti și oameni pai cine mai apuca pensie la 65 ani hoților de la putere

 30. Nu sunt nostalgic însă societatea comunista era ierarhizata pe criterii mai juste.Acum zici ca suntem conduși de retardați, iar noi toți stam cu mâinile în san și doar ne miram de ce ni se întâmplă.

 31. Ăstia pe care îi alegem, oricare ar fi ei… PSD, PNL, toți sunt o adunătura de sugative… Să dispară și pensiile speciale și pensionarii la 40 de ani.

 32. In legea pensiilor militare exista o prevedere care ar trebui sa existe si in legea noua a pensiilor, altfel in cazil militarilor se incalca constitutia, astfel:
  (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul net al pensiilor de serviciu stabilite în baza prevederilor legilor…..
  ..nu poate fi mai mare decât 100% din media venitului net corespunzător venitului brut care a constituit baza de calcul al pensiei de serviciu.

 33. Am lucrat la CFR .Pentru noi nu conta că afară este viscol ,zăpadă până la genunchi,ploi cu fulgere și vânt,revelioane ,Paști,crăciun eram printre vagoane 12 ore zile și nopți. Când toți oamenii dormeau, se distrau și erau cu familia lor noi eram la muncă printre vagoane pe sub firele de înaltă tensiune și nu conta cum era vremea.Am avut grupa 1 până în 2001 și pe urmă s-au desfințat grupele iar noi am lucrat la fel în aceleași condiții. Nu se compara munca de birou cu munca grea și cu riscuri de accidente și de sănătate . Cei care fac modificările din codul muncii ar trebuii să se ducă înainte pe teren ca vadă cu ce se confruntă oamenii care muncesc în condiții grele. Ar fi multe de spus prin ce am trecut în 30 de ani dar mă opresc.Nu vă bateți joc de oamenii care au muncit și muncesc din greu că fără ei nu ar mai fi nimic.

 34. pai sa faca la toti la fel ,si la armata politie.. eventual cei care sunt la pensie sa i aduca inapoi la munca.legile pu.i

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri