AcasăSOCIALDispar ajutorul social şi alocația de susținere familială! Ce este venitul de...

Dispar ajutorul social şi alocația de susținere familială! Ce este venitul de incluziune care le înlocuieşte pe cele două

Guvernul schimbă foaia de la 1 ianuarie 2024. Dispar ajutorul social şi alocația de susținere familială. Asistaţii sociali vor avea parte, însă, de o nouă formă de ajutor: venitul de incluziune.

În luna decembrie, cei care ştiu că se încadrează, care au beneficiat până acum, trebuie să vină să depună o nouă cerere la noi, încât să putem stabili dreptul cu 1 ianuarie”, a spus Ana Toader, directorul Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu.

Aşadar, toţi beneficiarii actuali de ajutor social şi/sau alocaţie de susţinere a familiei vor fi înregistraţi în sistem în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2023 pentru a primi venitul minim de incluziune.

Ce este Venitul Minim de Incluziune?

Venitul Minim de Incluziune reprezintă un program unic de asistenţă socială, creat pentru a ajuta persoanele şi familiile vulnerabile să depăşească obstacolele financiare pe care le întâmpină şi să-şi îmbunătăţească viaţa.

Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune şi are două componente: sprijin pentru incluziune şi sprijin pentru familiile cu copii.

Câţi bani se oferă la venitul de incluziune?

Cuantumul ajutorului de incluziune acordat familiei / persoanei singure reprezintă diferenţa dintre cuantumul maxim prevăzut de lege – 275 lei/lună/membru de familie sau 400 lei/lună în cazul persoanei singure cu vârsta de cel puţin 65 de ani şi cuantumul venitului net ajustat calculat conform legii.

Cuantumul maxim, pentru beneficiarii care nu obţin niciun venit, este de 275 lei/lună/ membru de familie, iar, în cazul persoanei singure cu vârsta de cel puţin 65 de ani, cuantumul maxim este de 400 lei/lună.

Legea mai spune că, deşi au venituri până la limita amintită, românii care au în proprietate, închiriere, comodat ori altă formă de deţinere unul sau mai multe bunuri nu vor putea primi ajutorul.

11.570 afisari

16 COMENTARII

 1. Statul să nu mai dea bani pentru toți golanii și nesimtitele care în viața lor nu au ridicat un pai. Toate magraoancele și mardeiașii primesc bani sa spargă semințe sau sa joace la pacanele

  • Cand a fost zilele trecute Sfantul Ioan Gura de Aur, am trecut pe langa Cantina Sociala din sectorul 5 pe Calea Ferentari. Nu am vazut acolo nici macar UNUL singur pensionar amarat de culoare ALBA. In schimb era o coada de cel putin 120-150 de persoane din alea intunecate. Magraoaicele carau sacose din alea de rafie mari pline, abia le tarau. Mereu este acest fenomen acolo, cred ca daca vine vreun pensionar majoritar, il fugaresc de acolo. Totusi este bine ca noi platitorii de taxe ii hranim pe minoritari ca sa aive sa mananca si gura lor ca altfel ii ia cu frezoane.

  • Aveți dreptate sint persoane care și au tocit capoadele în fund pe marginea șanțului mincind semințe și statul sa le asigure traiul Cred ca fiecare trebuie la tinerețe sa se gândească ce face la batrinete

   ,Nu face decit sa încurajeze puturosii

  • Oare sa fie adevărat! A dat Dzeu și i-a trezit ? Ce era asa de greu sa pună oamenii sa muncească și sa nu mai stea toată ziua sa păzească intersecțiile cartierelor? Ce era asa greu sa le pună la munca pe smecherele care ne râdeau în nas când plecam dimineața zgribuliti la munca,jelindu-se ca au „homoroizi: și nu pot munci?!… Din 2001 și pana acum aceasta nenorocita de lege 416 ,”legea nemuncii”, a îndatorat tara în loc sa ii crească bugetul.. Dar sa dea domnul sa se pună în aplicare!

   • De geaba va legați de legea 416 nu am darmat noi fabricile ca să nu avem locuri de muncă neu facut cetsetori pe la ușile primariilor am avut 9 copii si așa eam crescut ma duceam la forțele de muncă cheltuiam niste bani pe drumuri degeaba in loc sa eau de mîncare la copii mei ne dadeau locuri de muncă si ne refuzau de ce vii drag să comentați nu judecați că pentru 300 de lei trebuea să fac 70si ce de ore că dacă nu nui vedeam nicipe acei nii bloca sau dacă refuzai de la forțele de muncă un an til lua si pe acesta nu mai judecați din 9 copii nu am putut să imi dau decit fetița asta mică mai departe la liceu dar cu ajutotu frtilor dar au si ei familia lor

 2. Pai numai dau ajutoare sociale pentru oamenii săraci că nu le mai ajunge lor pentru pensii speciale și deplasări cu aeronave private și aeronave de lux

  • Dați la toata lumea nu ca suntem săraci sau bogați suntem oameni cu toți și noi daca nu muncim nu ne da nimeni

 3. Ce e asta …..”ajutor social”…..stai cu curul pe cămașă toată viața și iei bani!!!

  Eu și alții muncim de ne ia dracul și tot nu o ducem „pe roze”
  Să pună dracului mana la munca …dar Deere,au nevoie de voturi
  Soacra mea a muncit 15 ani și are pensia mai mică decât ajutorul social
  E normal?
  Evident primește pensie mica dar…….mai mică decât lenesiiiiii?
  Exista și situații speciale,scuze celor care se afla in această situație!
  Sunt pensionari pe caz de boale(chipurile nu vad) dar merg la birt cu bicicleta!
  Știu ce spun!
  Noi suntem de vina!

 4. Un balaur beneficiar de ajutor social, întrebat dacă mai merge la muncă a replicat filozofic: MUNCA E PENTRU PROȘTI! Normal că și-a luat înjurături dar realitatea e dură, votanții ciumei roșii care acum 20 de ani umblau din poartă în poartă după zeamă de varză au ajuns să ia la mișto pe cei ce au un loc de muncă fiind susținuți de cei ce-și plătesc voturile exact din taxele plătite de muncitori.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri