AcasăSOCIALDiscuții decisive în criza gunoiului din sectorul 1. Primarul Armand, în ședință....

Discuții decisive în criza gunoiului din sectorul 1. Primarul Armand, în ședință. Se așteaptă o hotărâre importantă și de la prefectul Capitalei

Discuții decisive în criza gunoiului din sectorul 1. Primarul Armand, ședință. Se așteaptă o hotărâre importantă și la prefectul Capitalei (sursa foto: Facebook/Clotilde Armand)

Se anunță o zi cu discuții importante pe tema situației gunoiului din sectorul 1, cel mai bogat sector al Capitalei, dar care, de ceva vreme, se confruntă cu această problemă ce pare fără sfârșit.

Astfel, în doar câteva ore urmează să înceapă o întrunire pe care a convocat-o edilul Clotilde Armand. Este vorba despre ”o ședință de îndată” a Consiliului Local, pe care Primăria Sectorului 1 (PS1) a anunțat că Armand a convocat-o, pentru vineri la ora 12, ”pentru a se discuta rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA”.

Pe ordinea de zi a acestei ședințe extraordinare se află un singur proiect de hotărâre de consiliu local – cel ”privind mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului București în vederea promovării unei acțiuni având ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1”, au mai anunțat reprezentanții PS1.

Totodată, s-a mai făcut public faptul că ”potrivit referatului de aprobare pentru acest proiect, Compania Romprest Service SA a intrerupt nejustificat activitatea de colectare a deșeurilor municipal în următoarele perioade:

– 27 noiembrie- 25 decembrie 2020, când a fost întreruptă în mai multe episoade activitatea de colectare a deșeurilor din surse necontrolate;

– 31 mai – 18 iunie, când a fost întreruptă activitatea de colectare a tuturor catergoriilor de deșeuri;

– 27 iunie- prezent, când a fost întreruptă activitatea de colectare a deșeurilor municipal stradale”.

Se așteaptă decizia Prefectului Capitalei

Și tot vineri se așteaptă și decizia prefectului Capitalei, Alin Stoica, în privința solicitării venite din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 1. Miercuri seară s-a anunțat că se cere Prefecturii București să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, ”din cauza situației sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA”.

Și că decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, ”fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 1 și a unei note privind deficiențele activităților de curățenie stradală realizată de Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1. Conform analizei, deșeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală și din zonele cu tranzit intens”.

Decizia prefectului urma să fie anunțată joi, dar a fost amânată pentru vineri.

author avatar
Andrei Coman
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger