AcasăSOCIALDin ce județ se întinde o mână de ajutor către spitalul din...

Din ce județ se întinde o mână de ajutor către spitalul din Piatra Neamț. Prefect: ”Suntem pregătiți să acționăm de îndată”

sursa foto: Facebook/Instituția Prefectului - Județul Mureș

La o zi de la tragedia care a zguduit România și pe fondul reacțiilor apărute după incendiul devastator în urma căruia 10 pacienți de la Spitalul Județean din Piatra Neamț și-au pierdut viața s-a aflat că din direcția unui județ din România se dă un important semnal de solidaritate cu reprezentanții unității medicale care a fost afectată de episodul dramatic de sâmbătă seară.

Mai exact, din județul Mureș se anunță disponibilitatea oferirii unui sprijin concret, cu aparatură și nu numai, pentru Spitalul din Piatra Neamț.

Totul după ce, în cadrul unei ședințe pe care a convocat-o duminică dimineață, prefectul Mara Togănel a stat de vorbă cu managerii spitalelor din Târgu Mureș, precum și cu reprezentanții din cadrul conducerilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș și Direcției de Sănătate Publică a județului Mureș.

”În cadrul ședinței, s-a stabilit modalitatea de sprijin pe care județul Mureș o poate oferi, în urma tragediei de la Piatra Neamț. Unitățile sanitare din județul Mureș vin în sprijinul Spitalului Județean din Piatra Neamț cu paturi ATI, ventilatoare, monitoare și injectomate. De asemenea, spitalele din județul Mureș pot prelua de la Piatra Neamț pacienți COVID, dar și non-COVID, cu alte patologii”, se menționează într-un comunicat transmis, duminică, din direcția Prefecturii Mureş.

Mesajul prefectului de Mureș

sursa foto: Facebook/Instituția Prefectului – Județul Mureș

Mara Togănel a anunțat, de asemenea, că mesajul de solidaritate a fost transmis conducerii Prefecturii Neamț. ”Am transmis prefectului județului Neamț sprijinul nostru. În măsura în care ne va fi solicitat ajutorul, suntem pregătiți să acționăm de îndată, cu aparatură medicală, personal de specialitate și asistență în tratamentul pacienților.

Condoleanțe familiilor greu încercate! Suntem alături de personalul medical afectat de tragedie”, a transmis prefectul Togănel, pe pagina personală de Facebook.

author avatar
Cristina Stefan