AcasăSOCIALDiaspora, luată la ochi de ANAF! Ce se va întâmpla cu cash-ul...

Diaspora, luată la ochi de ANAF! Ce se va întâmpla cu cash-ul pe care-l aveţi asupra dvs, la vamă!

diasporeziiDiaspora, luată la ochi de ANAF! Ce se va întâmpla cu cash-ul pe care-l aveţi asupra dvs, la vamă!

„Diasporezii” au fost puşi în gardă de ANAF! Ceea ce trebuie să ştie români care vin în ţară în aceste zile este că sumele de cel puțin 10.000 de euro în numerar (sau echivalentul în alte monede) se declară, după noi reguli, la ieșirea sau la intrarea în Uniunea Europeană (UE), potrivit unui ordin al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Astfel, persoanele care trec vama având asupra lor sume în numerar de minimum 10.000 de euro trebuie să declare sumele respective la biroul vamal, iar vama trebuie informată, în egală măsură, și cu privire la numerarul neînsoțit

Cash-ul suspect va fi reţinut

Cu toate acestea, în cazul în care, după cum reiese din Ordinul ANAF nr. 1.958/2021, conform articolului 7 din Regulamentul european nr. 1.672/2018, fie obligația de declarare a numerarului însoțit, fie obligația de informare cu privire la numerarul neînsoțit nu este respectată ori există indicii că numerarul, indiferent de valoarea vizată, are legătură cu o activitate infracțională, autoritățile competente pot să rețină temporar numerarul printr-o decizie administrativă.

Atât modelul deciziei de reținere temporară a numerarului, cât și modelul deciziei de prelungire a termenului de reținere temporară a numerarului sunt prevăzute de Ordinul ANAF nr. 1.958/2021.

author avatar
Andrei Ștefan
758 afisari

3 COMENTARII

  1. Eu știu că traba cu declaratrul a peste zece mii de euroi este veche. Și este la fel în SUA și Canada dar e vorba de USD și CAD dar tot zece mii.

  2. Bai diaspoerzilor cu banul gros, koruptii astia de la vama cer sa fie scuipati intre ochi, dar, mai ales, sa le dati si cate macar un rand de capete in gura !! Totul este chiar foarte legal, este scris in Noua Constitutie a Coloniei Esuate Bananiere din Walachistan, scrie acolo ca daca ti se pare ca agentul de tablagiu e korput, sau pare a fi korupt, e dreptul ta de romanas serios sa ii futi cate capete in gura, dar numai asa, preventiv, ca sa stie data viitoare cu cine are a face !! Ha ha ha 🙂 Bai, e clar ca e haos total in colonie, dar nu credeti ca tampitii aia de Arahat, de Rafiloi sau de Gheorghitza Muitza o sa zica asa ceva la tembelizor !! Asa ca, aia e, s-a dat drumul la darwinism-ul total, si scapa numai care si cine poate, restul, care nu e gata, e luat cu lopata, si trmis pe frontul de est, sa se lupte pentru colonie cu rusnacii !! Ha ha ha 🙂 Bai Bode, bai nechezolule, iesi la interval, sa iti fwuta astia cateva suturi in cap, sa iti vina mintea la loc, ca se pare ca e plecat de 2 ani la plimbare !! Ha ha ha 🙂

  3. Un titlu de rahat,de mult timp este in vigoare aceasta lege si nu doar pentru diaspora,ci pentru orcine iese si intra in tara !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger