AcasăSOCIALDezvăluiri pe surse, după prinderea primarului fugar: Cherecheș avea un act de...

Dezvăluiri pe surse, după prinderea primarului fugar: Cherecheș avea un act de identitate italian pe numele lui și mii de euro cash

Continuă să apară detalii după recenta capturare, în Germania, a primarului din Baia Mare, fugit din România zilele trecute, înainte de aflarea deciziei definitive a instanței, care a dispus condamnarea sa la cinci ani de închisoare.

Se conturează tot mai mult ipoteza că primarul fugar și-ar pregătit din timp plecarea din țară, înainte de a afla decizia definitivă a instanței. La câteva zile după ce a fugit din țară, primarul Cherecheș a fost capturat, marți seară, 28 noiembrie, în Augsburg, Germania.

Cătălin Cherecheș avea un act de identitate italian pe numele lui, când a fost prins în Germania, și peste 3000 de euro cash, dezvăluie G4Media.ro în baza unor surse.

Acel act de identitate a fost emis în toamna anului trecut, mai exact în septembrie 2022, în localitatea Villa Literno din provincia italiană Caserta, regiunea Campania.

Prins în Augsburg

Vă amintim că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care fusese dat în urmărire, a fost prins în Augsburg, Germania, în 28 noiembrie.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, a transmis Poliţia Română.

Cherecheș a fugit din țară vineri, 24 noiembrie. El fusese dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

Citiți și: Breaking News! Cherecheș a fost prins în Germania

Colţul de Rai în care s-a ascuns Cătălin Cherecheș după ce a fugit din România. Edilul are şi afaceri acolo

Au „tăiat în carne vie” la MAI, după ce Cătălin Cherecheș i-a făcut de ruşine şi a fugit cu buletinul vărului

author avatar
Andrei Coman
301 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri