AcasăSOCIALDezvăluiri bombă. Cum a distrus Arafat sistemul de ambulanță din România

Dezvăluiri bombă. Cum a distrus Arafat sistemul de ambulanță din România

Arafat le-a interzis medicilor de pe ambulanță să salveze viața pacienților

Raed Arafat a limitat competențele asistenților și medicilor din serviciul de ambulanță, aducându-le la nivelul pompierilor de la SMURD, ne spun sindicaliștii de la Federația Națională Sindicală Ambulanța din România (FNSAR). Practic, nici medicii, nici asistentele nu mai au voie decât să transporte pacienții la UPU. Mai grav, după ce i-a obligat pe medici să obțină atestate, Arafat le-a interzis un medicament esențial, împiedicându-i să intubeze pacienții.

Din 2007, de când a fost înfipt în conducerea Ministerului Sănătății, Raed Arafat a făcut totul pentru a distruge sistemul de ambulanță din România. Primul pas a fost să interzică, cu ajutorul prietenului său de atunci, ministrul Eugen Nicolăescu, angajarea medicilor la Ambulanță. La nivel declarativ, măsura ar fi urmat să fie temporară, pentru dezvoltarea unităților de primiri urgențe, unde era nevoie de medici, însă ea s-a permanentizat, deprofesionalizând sistemul. Problemele au continuat cu limitarea competențelor asistenților medicali, care nu mai aveau voie să administreze tratamente și erau obligați să sune medicii coordonatori.

”De exemplu, un caz de colică biliară, care este foarte frecventă și foarte ușor de diagnosticat, trebuia dus la UPU, deși avem asistenți cu pregătire medicală, mulți cu studii superioare. Practic, Raed Arafat a limitat competențele asistentului medical la nivelul pompierului-paramedic, adică ajunsese doar un fel de transportator al pacientului la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor. Deși aveam cadre medicale specializate și profesionalizate, s-a ajuns să se facă, pentru orice, transport la spital, supraaglomerându-se UPU-rile, exact cum am și atras atenția că se va întâmpla. De fapt, acesta a fost și scopul, să existe un flux cât mai mare la UPU, ca să se poată demonstra statistic că este foarte important UPU”, ne-a declarat Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România.

Crime cu premeditare

Acțiunea de limitare a competențelor s-a îndreptat și către medicii de pe ambulanță, care nu mai aveau voie decât să consulte la domiciliu, fiind scoși de pe ambulanțe în cazurile de urgență. Explicația dată de Arafat a fost că aceștia trebuie să obțină atestat de medicină de urgență, o specialitate nou apărută la nivel internațional. Astfel, toți medicii de pe ambulanțe au fost scoși din activitate timp de șase luni, pentru efectuarea unor cursuri, creându-se mari probleme în sistem din cauza deficitului de personal. Șocul cel mare a fost că nici după obținerea atestatelor medicii de pe ambulanțe nu aveau competențe.

”Singurul lucru în plus a fost că le-a dat voie să lucreze pe ambulanțe de tip C2, ca echipaj medical de urgență. În schimb, au fost limitați în baremul de medicamente. Medicii nu au voie să aibă pe ambulanțele respective anumite medicamente care se folosesc pentru salvarea vieților pacienților. Un exemplu în acest sens îl reprezintă relaxantele musculare, fără de care nu poți face intubare. Fără intubare, în cazurile grave, nu poți salva viața pacientului. Medicii noștri sunt puși în imposibilitatea de a salva vieți, deși au experiență și sunt buni profesioniști, pentru că au fost limitați. S-au făcut sesizări de către asociația profesională a medicilor de pe ambulanțe, dar atâta timp cât Comisia de medicină de urgență este formată din medicii de la UPU-urile aflate la ordinul lui Arafat, nu s-a rezolvat nimic”, ne-a mai precizat președintele Federația Ambulanța, Gheorghe Chiș.

Boicot total

Federația Națională Sindicală Ambulanța din România a prezentat, la întâlnirea cu Alexandru Rafila, rezultatul referendumului din serviciile publice de ambulanță, privitor la  respectarea prevederilor art. 92 din Legea nr. 95/2006 privind coordonarea serviciilor publice de ambulanță de către departamentul de specialitate al Ministerului Sănătății. Potrivit rezultatelor referendumului, din cei 7.924 de angajați care s-au exprimat, 7.833 au votat pentru coordonarea acestora de către Ministerul Sănătății, și nu de către Raed Arafat.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în magazinele românești.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
11.609 afisari

28 COMENTARII

  1. ROMANIA A AVUT AMBULANTA AERIANA…AVIASAN. NU VA MAI BATETI JOC DE ROMANIA SI DE MEDICINA ROMANEASCA, PENTRU IMBECILUL ASTA CRIMINAL DE RAED ARAFAT. EUGEN GHE. NICOLAESCU, CONTRABANDIST DE ARMAMENT IN ANII CAND L-A RIDICAT PE RAED ARAFAT, L-A PROTAPIT PE RAED ARAFAT VEDETA. AVIASAN A EXISTAT SI A SALVAT VIETI SI CU MESERIASI, NU CONTRABANDISTI DE ORGANE UMANE. VRETI SA SPUNETI CA NU STITI CA TRAFICUL DE ORGANE IA UNORA TOT TIMPUL.

    1.SE PUNE INTREBAREA FIREASCA DE CE NU A RAMAS AVIASAN…SI A APARUT SMURD…CA SA FIE SPECIFICATIA” DEZASTRE” ACOLO IN COADA DENUMIRII INSTITUTIEI?! DEZASTRUL ROMANIEI???!
    2. RAED ARAFAT NU APARE IN REGISTRUL MEDICILOR CA AR AVEA DREPT DE PRACTICA. VREM SA STIM DIN SURSA INSTITUTIONALA DACA ESTE REAL CA NU ARE DREPT SA PROFESEZE CA MEDIC. EL E FELCER SI UCIGAS !
    3. ACTUALUL VICEGUVERNATOR AL BANCII NATIONALE A ROMANIEI, EUGEN NICOLAESCU L-A ADUS PE RAED ARAFAT SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL SANATATII…MAI INTAI…COMPLICITATEA DINTRE CEI DOI FIIND INCA DIN 1998…CAND NICOLAESCU I-A FACUT CADOU LUI RAED ARAFAT AVIASANUL..
    4. ROMANI, NU FITI PROSTI. RAED ARAFAT A BAGAT AVIASANUL IN DEZASTRU, CA SA POATA UCIDE SAU SALVA PE CINE VREA EL…DACA NU ARE DREPT DE A PRACTICA MEDICINA, CINE A AVUT NEVOIE DE UN ” MENGELE” PE SANATATEA ROMANIEI?

    EUGEN NICOLAESCU ERA OMUL UNOR AFACERISTI EVREI CARE FACEAU AFACERI CU ARMAMENT, EL INSUSI LUCRA IN DOMENIU. SUSPICIUNEA CA AMBII LUCREAZA PENTRU AFACERISTI EVREI TINE DE TRECUT…SI NU SUNT SINGURII….

  2. si totusi dupa toate astea am o intrebare
    CINE il sustine pe acest personaj in functia de secretar de stat la INTERNE?

    • Il sustine URMASUL actual si partenerii serviciului de informatii din fostul DSS, care l-a recrutat si l-a promovat pina la ”nivelul” actual.
      Ofiterul recrutor trebuie cautat, cel mai probabil, in Inspectoratul judetean Mures al M.I., Securitate.
      Urmatorii ofiteri de legatura sint, mai mult ca sigur, la Bucuresti.
      Nu este singurul ”copil arab al securutatii”, numai ca ceilalti activeaza in domenii mai discrete si nu se perimeaza printr-o expunere publica inutila si derizorie.
      Incercati o solicitare la CNSAS si , dupa ce primiti raspuns, vedeti cum actionati mai departe.
      Niste idei privind raspunsul corect la intrebarea ta poti gasi si aici:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Raed_Arafat

    • Cautati cati copii vin din Siria si fac facultatea de politie gratis in Romania pe an cu ajutorul domnului Raed,lumea nu stie adevarul despre acele masini rosii pe care scrie smurd.

  3. Federația Națională a Sindicaliștilor bezmetici minte de îngheață apele și dezinformează prin omisiune înzecit. Idem Claudia care-i citează copios. E clar că omul bun la toate nu s-a născut încă; nici felcerul mai specializat decât medicul și nici asistenta mai sfătoasă decât chirurgul. Că astea sunt jaloanele de gândire ale marilor sindicaliști revoltați îi descalifică ab initio. Faptul că Arafat a creeat un sistem funcțional de la 0 (SMURD) – unul din puținele sisteme funcționale din România – și că cere expres specializare pentru medicina de urgență e pretext pentru injurii ca la ușa cortului. Faptul că meritele i-au fost recunoscute, indiferent de Guvernare, e o performanță. In rest merită toată considerația ca un om care s-a dedicat, dezinteresat, binelui semnului sau. Asta e rarisim.

    • Pentru ca arahatul să prospere e cazul să fim cei mai originali din lume și să unificăm sub comamda unică a ministerului de interne medicina de urgență, stingerea incendiilor și ordinea publică. Le dăm grade și la medici ca să se prostească de tot că parcă nu au fost prostiți destul cu plandemia. Dacă nu poți fi deștept că nu te-a dotat natura, îi extermini pe ăia care sunt sau le bagi pumnul în gură ca să se audă numai grohăitul tău. Locul arahatului hărpăreț este în spatele gratiilor nu la conducerea ambulanței.

    • Esti retardat? Zice cineva,ceva de smurd? Este vorba de Ambulanta României Mari!!! Sau acum nu mai sunteți pro România?

    • Blablaba, multa gargara, daca nu sti nu vorbi SMURD-ul a nenorocit oameni pe viata prin lipsa de profesionalism in acordarea primului ajutor calificat, sunt oameni luati de pe strada care fac un curs de 4 saptamani si gata sunt mari salvatori, mai nou daca ai 10 clase si pile la pompieri devi paramedic. Arafat din medic a ajuns Mafalda al situatiilor de urgenta, o intrebare de bun simt dupa tragedia de la Colectiv de ce nu s-a retras. ca o parte din vina pentru lipsa de profesionalism cu care s-a actionat o are si el, ca sa nu zic de celelalte interventii pe care le-a coordonat, deci conform legilor si a ordinelor in vigoare era direct responsabil. O explicatie plauzibila pentru care nu renunta este DELTAMEDUL acea societate care furnizeaza ambulantele sistemului medical din Romania.

    • Faptul că Arafat a creeat un sistem funcțional de la 0 (SMURD)
      – o sa incepeti sa ziceti ca a venit cu bani de la el, ca si-a vandut de prin casa nu ca gaozarul ascunde rapoartele financiare de cinstit ce este, folosind reflexele mentale ale lu vergil popescu de ce nu s-a lasat ascultat ba, are ceva de ascuns ?

  4. ” medicină de urgență, o specialitate nou apărută la nivel internațional. ”
    -se pritocea demult:
    Colonel (rtg) Prof. asociat dr. Nicolae STEINER – Institutul Național de …
    ina.gov.ro › nicolae-steiner,
    -Perspectivele Managementului Riscurilor de Mediu În Caz de Dezastre,
    -PRINCIPIILE ŞI PRACTICILE MANAGEMENTULUI SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ ÎN SISTEMELE DE ÎNGRIJIRI DE SĂNĂTATE Manual
    -Sănătatea de Dezastre-managementul Intervenţiei Medicale În Faza Spitalicească Volumul 3
    -Planificarea Pentru Situatiile de Urgenta Majore
    -Ghidul de Planificare a Spitalelor Si a Altor Facilitati Cu Paturi Pentru Pandemiile de Gripa
    -GHIDUL DE ÎNTOCMIRE A PLANULUI DE PREGĂTIRE PENTRU UN ATAC BIOTERORIST AL FACILITĂŢILOR DE ÎNGRIJIRI DE SĂNĂTATE CU PATURI …

    la mijloc e o „disproportionare”
    securoii lucreaza la „arafat” de zeci de ani,
    „-smurdu face bine smurdu nu face rau”;
    nicolae steiner e unul dintre cele mai mari caracude din domeniu!
    (reamintim:
    sarea de bucatarie IODATA OBLIGATORIU,
    tratament inuman,
    a fost ideea lui iulian mincu(s)
    ministrul ceaushist al „ALIMENTATIEI RATZIONALE”,
    „NICI O MASA FARA IOD!”,parca asa spunea reclama comunista)

  5. Președintele Volodimir Zelenski afirmă că Ucraina de după război nu va fi „liberală, europeană”,
    ci va fi ca Israelul:
    Vom avea reprezentanți ai Forțelor Armate în cinematografe, supermarketuri și oameni cu arme pe străzi

    (si al-rahatu va trage sirenele smurdulenilor incontinuuuuuuuuuuuuuuuuu;
    reamintim ca acum 5 ani al-rahatu ,isu,
    au impus montarea sirenelor pe toate blocurile din Bucuresti,
    auzi „avertizarea anti-aeriana”;mai e si „alerta prezidentiala” pe smartphon,
    TOT AL-RAHATU O TRAGE!)

  6. „reprezentanți ai Forțelor Armate”??????

    reamintim faza cu „SURSA EXTERNA”,
    INCADRARI SURSA EXTERNA – M.A.I 2021-2022 | Facebook

    (jidovi ucrainieeni,
    pe scurt!)

  7. institutiile de forta si idiotii care il sprijina pe arafat de idioti ce sint ar trebui sa inteleaga ca ce promoveaza el cu soros le va face viata la fel de imputita ca si pentru restul oamenilor . treziti-va !

    • Institutiile de forta sunt o cloaca mafiota supusa altor interese si nicidecum romanesti. Si la politia romana si in servicii zace prostia fara margini la ea acasa, dar in schimb cumpara tehnica de monitorizare in timp real a oamenilor fix ca pe animale ca nu cumva sa se rascoale romanii, si uite asa Romania este un tarc controlat strict de servicii si politie. Drept dovada si tara este in halul actual strict datorita operei lor marete din 89 pana azi! Si nu se dezmint, merg pe acelasi drum.

      Cu deosebit respect bai politistilor si securistilor PROSTI de la ala pe care il vanati 24/7 de vreo 7 ani, dar sa nu credeti cumva xa abuzurile voastre nu o sa le platiti intr-o zi de la Dumnezeu, aveti rabdare doar

      Constitutia si legile tarii sunt si pentru politia romana si servicii, nu doar pentru amaratii de rand! Respectati legile bai specialilor si opriti abuzurile!

      Dumnezeu nu da cu parul, dar cu siguranta plateste! Cu siguranta!

    • Nea Mitica, pe chel il sprijina sistemul, nu o sa-i fie miscat nici un fir de par din capul chelului

  8. Intrebare pentru politistii inteligenti profesionisti si foarte buni in operatiuni informativ operative:

    De ce vineri 6 mai pe culoarul de deplasare Guvern – Unirii ati primit ordin sa va asezati cu spatele catre vest si cu fata catre est?
    Vreo schimbare de atitudine sau marii investigatori au nascocit ei ceva cu adevarat inteligent ? 😂

    Ori va pregatiti sa tradati occidentul pentru rasarit? 🤣

    Bai prostilor, in capul vostru de cretini bolnavi devianti se stie absolut tot ce faceti ca lucrare informativ operativa si toate provocarile ilegale, vezi Berceni Turnu Magurele si vezi Berceni Aurel Persu, si multe altele, si se stiu toti colaboratorii vostri si se stie in detaliu tot ce faceti. Aveti brese uriase de securitate – desfiintati Dipi caci taie frunza la caini de prosti ce sunt. A si inca ceva, tehnologia ilegala pe care o folositi este neconstitutionala si ilegala si reveniti Cu Celeritate in Legalitate pentru ca doar asa aveti voie legal Sa Functionati!

    Degeaba incercati provocari ieftine sau de documentare la adresa acelui Jurnalist din Casa Presei, stiu si altii tot ce faceti si se stie fiecare urma a voastra!

    Respectati Legea Politistilor! Nu mai fiti Interlopi in civili!

    Un mesaj care va place voua tare mult : LEX si LAW, masinile le alegeti voi pe care sa le plimbati in trafic 😂

  9. Bai Arahat, sari bai in transee, ca i-ai suparat pe rusnacii aia salbatici, cica vor sa te bombardeze cu tot dinadinsul, sigur le-ai zis ceva, sau i-ai injurat !! Ha ha ha 🙂 Bai Arahat, dar cum de nu se prinde virusul chinezesc micut si de tine, dar de altii da ? Bai, e ceva smecherie pe acolo al tine, inseamna ca pe astia care fura miliarde ii evita, oare de ce ? Ha ha ha 🙂 Bai tzukalarule de araboi, o sa ajungi pe stalp pe Magheru, o sa iti placa acolo !!

  10. La inceputuri Raed Arafat era protejat de unul din fostii aghiotanti ai lui Petre Roman. Mioara Roman fiind specializata in limba araba si arabi..nici nu gandeati voi, ce faceau ei…

  11. Arahat acest nemernic trebuie condamnat pentru genocit si pentru distrugerea sistemului de urgenta in RO

  12. La cap de linie, cand s-a dat acceptul, au inceput articolele despre ce a facut el. Din 2007, toti plangeau dar nimeni nu a facut nimic. Va complaceti in mizeria asta … stati linistiti ca oricum pica. Pe viitor, draga national, daca este asa civic, i-a lucrurile din timp si schimba-le.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger