Cauta

Dezinformare oficială. Comitetul de vaccinare ascunde efectele adverse

Vaccinul anti-Covid, efecte adverse și multe necunoscute

Comunicarea onestă în ce privește vaccinarea anti-Covid lipsește cu desăvârșire. Autoritățile au omis să transmită populației efectele adverse grave pe care chiar producătorii vaccinului le-au semnalat, amintindu-se doar cele comune și ușoare, într-o încercare disperată de a-i convinge pe oameni să se vaccineze.

Comunicatul oficial postat pe platforma ro-vaccinare, referitor la siguranța vaccinului anti-Covid, este cât se poate de liniștitor. ”Reacțiile adverse sunt de regulă ușoare sau moderate, similare pentru ambele vaccinuri. Cele mai frecvente sunt: durere în braț, la locul administrării, oboseală, dureri de cap, frisoane, dureri musculare și articulare, febră, tumefierea ganglionilor limfatici. Aceste reacții adverse apar ca urmare a stimulării sistemului imun, sunt tranzitorii, trec spontan și apar mai frecvent la tineri și după cea de-a doua doză”, se arată în comunicat. În prospectul vaccinului Pfizer însă efectele adverse sunt mult mai grave. Astfel, au fost semnalate în studiile clinice tulburări hematologice și limfatice precum limfadenopatia – inflamarea ganglionilor limfatici, tulburări ale sistemului imunitar, precum anafilaxia, în timpul căreia pacientul s-ar putea sa aibă nevoie de manevre de resuscitare cardio-pulmonară în cazul în care nu mai respiră sau dacă inima nu mai bate, și hipersensibilitatea. Totodată, producătorii vaccinului avertizează asupra unor tulburări ale sistemului nervos de genul paraliziei faciale periferice acute, precum și asupra apariției insomniei. ”Au fost raportate evenimente de anafilaxie. Trebuie să fie întotdeauna disponibile un tratament medical și o supraveghere adecvate, în caz de reacție de tip anafilactic după administrarea vaccinului. Persoanelor care au manifestat anafilaxie la prima doză de Comirnaty nu trebuie să li se administreze a doua doză de vaccin”, se arată în prospectul vaccinului Pfizer.

Cine nu trebuie vaccinat

Producătorii susțin că vaccinul trebuie administrat cu prudență persoanelor cărora li se administrează tratament anticoagulant sau celor cu trombocitopenie sau orice tulburare de coagulare (de exemplu hemofilie), întrucât în urma administrării intramusculare la aceste persoane pot să apară hemoragii sau echimoze. ”Eficacitatea, siguranța și imunogenitatea vaccinului nu au fost evaluate la persoane imunocompromise, inclusiv cele cărora li se administrează tratament imunosupresor. Vaccinarea trebuie amânată la persoanele cu boală acută severă, însoțită de febră sau cu infecție acută. Eficacitatea Comirnaty poate fi diminuată la persoanele imunocompromise. Durata protecției oferite de vaccin este necunoscută și este încă în curs de a fi determinată prin studii clinice aflate în desfășurare. La fel ca în cazul oricărui vaccin, este posibil ca vaccinarea cu Comirnaty să nu le ofere protecție tuturor persoanelor vaccinate. Este posibil ca persoanele să nu fie pe deplin protejate înainte de 7 zile după a doua doză de vaccin”, precizează Pfizer.

Studii clinice, doar pe șobolani

Perioada extrem de scurtă de testare a vaccinului anti-Covid își arată neajunsurile, astfel că producătorul admite că sunt încă foarte multe necunoscute. Astfel, nu s-au efectuat studii privind interacțiunea vaccinului cu alte medicamente sau cu alte vacinuri. ”Experiența legată de utilizarea Comirnaty la femeile gravide este limitată. Studiile la animale nu au evidențiat efecte toxice dăunătoare directe sau indirecte asupra sarcinii, dezvoltării embrio-fetale, nașterii sau dezvoltării postnatale și nu se cunoaște dacă vaccinul Comirnaty se excretă în laptele uman. Studiile la animale nu au evidențiat efecte toxice dăunătoare directe sau indirecte asupra funcției de reproducere. La șobolanii cărora li s-a administrat Comirnaty intramuscular (3 doze recomandate la om integrale, o dată pe săptămână, generând concentrații relativ mai crescute la șobolani, din cauza diferențelor de

greutate corporală) s-au evidențiat unele edeme și eriteme la nivelul locului de administrare a injecției și creșteri ale numărului de leucocite (incluzând bazofile și eozinofile), fapt ce este în concordanță cu un răspuns inflamator, precum și cu vacuolizarea hepatocitelor portale, fără dovezi de leziune hepatică. Nu s-au efectuat studii de genotoxicitate sau de carcinogenitate, dar nu se anticipează potențial genotoxic pentru componentele vaccinului (lipide și ARNm). Totodată, toxicitatea asupra funcției de reproducere și dezvoltare a fost studiată doar la șobolani”, se mai arată în prospectul vaccinului Pfizer.

Ultimele stiri

  • Noi vești despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic. Unde se află internat marele artist
  • Simonis, despre candidatura lui Popescu Piedone. „Ar trebui să se gândească, poate, la un exit”
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Publicarea anuntului de autorizatie de construire intr-un ziar de larga raspandire – este necesara?
  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • Exit mobile version