AcasăSOCIALDEZASTRU la Sinaia după Codul Roşu de vânt. Turiştii vor avea cel...

DEZASTRU la Sinaia după Codul Roşu de vânt. Turiştii vor avea cel mai mult de suferit

sinaia schiCât a plătit o femeie pe o noapte de cazare în Sinaia. De banii ăștia putea opta pentru o vacanță la ski în Elveția

Probleme mari cu infrastructura de schi de la Sinaia, după viscolul de noaptea trecută. Atât Telegondola Carp, care urcă de la Cota 1.400 la Cota 2.000, cât și teleschiul din Sinaia au fost afectate.

La Cota 2.000, vântul puternic a provocat pagube: cablul instalației Teleschiului Valea Soarelui a căzut de pe doi piloni, iar câteva panouri de protecție ale stației Telegondola Carp au fost smulse de vânt. Se lucrează pentru a repune în funcțiune instalațiile, informează administratorii.

Autorităţile au emis Ro-Alert

La Cota 1.400, alimentarea cu energie electrică este întreruptă de vineri seară, iar domeniul schiabil este închis: „Vântul suflă cu putere, este transport de zăpadă, iar vizibilitatea este foarte scăzută”.

Meteorologii au emis cod roșu de viscol în Prahova noaptea trecută, iar la altitudini de peste 1.800 metri rafalele de vânt au bătut cu peste 145-150 km/h. Se lucrează pentru a repune în functiune instalațiile. În zona urbană au fost doborâți 3 copaci pe carosabil, fără pagube majore.

În Prahova, a fost emis un mesaj RO Alert, vineri, 14 ianuarie, din cauza condițiilor meteo pentru Azuga, Sinaia, Bușteni și Valea Doftanei. Din cauza vântului, au căzut copaci la Sinaia, pe drumul dintre Cabana Dichiu și Cota 1.000, dar și la Cheia, DN 1A.

author avatar
Andrei Ștefan
598 afisari

1 COMENTARIU

  1. Multumim domnule Stefan ca ai grija sa ne induci panica pe toate directile posibile. Informatile panicante se unesc si obtii rezultatul dorit de cei care te controleaza. Adica nu cumva sa mergeti sa va relaxati la ski ca nu e bine. Trebuie sa stati acasa cu ochii la tv. Pentru cei care nu stiu informatia despre defectiuni nu are legatura cu poza din articol. Zonele afectate sunt altele. Telegondola din Sinaia care urca pana la 2000 nu a fost afectata si nici telescaunul care deserveste Valea Soarelui de la cota 2000 si care a fost pus tendentios in poza. Tehnicile astea sunt ale unora cu ochi albastri. Oricum in general sunt rezervat la articolele care le scrieti. Multumesc oricum pt frumoasa poza de la cota 2000!:))

Comments are closed.

Zenville