AcasăSOCIALDezamăgire în rândul sindicaliștilor din Sănătate, după adoptarea noii legi a pensiilor:...

Dezamăgire în rândul sindicaliștilor din Sănătate, după adoptarea noii legi a pensiilor: „O nouă palmă zdravănă dată mișelește…”

Sindicaliştii Federaţiei „Sănătatea” anunţă, marţi, 21 noiembrie, că sunt „profund dezamăgiţi şi lezaţi grav în drepturile lor” de noua lege a pensiilor. Ei acuză faptul că amendamentele solicitate de către organizațiile sindicale nu au fost luate în seamă, fiind respinse în Camera Deputaţilor.

Mesajul vine în contextul în care legea pensiilor a fost adoptată, în prima zi a acestei săptămâni, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Federație: „O nouă palmă zdravănă dată mișelește salariaților din Sănătate”

sursa foto: Facebook/Federația Sănătatea din Romania

„Salariații din domeniul sanitar afiliați Federației SĂNĂTATEA din România și nu numai, se arată profund dezamăgiți și lezați grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mișelește salariaților din Sănătate”, anunţă, marţi, 21 noiembrie, Federaţia Sănătatea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, amendamentele solicitate de către organizațiile sindicale, „chiar dacă au fost temeinic justificate, nu au fost luate în seamă și au fost respinse in corpore la vot în comisii” la Camera Deputaților – în calitate de for decizional pentru legea pensiilor – „fără o prea mare dezbatere”.

Acuză simularea consultării publice

Sindicaliștii au adus, totodată, în discuție și legea salarizării și consultările pe marginea acestui proiect de lege.

„Lupta noastră se anunță și în viitor extrem de grea în contextul viitoarei legi a salarizării, care deși a fost negociată sectorial la nivelul de ministerelor de linie, dezbaterea în Parlament a formei noii legi a salarizării, este amânată nejustificat și forma acesteia, chiar și într-o formă de lucru, nu este accesibilă”, au mai transmis sindicaliștii de la Federaţia Sănătatea.

„Simularea consultării publice a proiectelor de lege, chiar și în cazul unor legi organice cu impact major în viața societății, așa cum este și cazul legii salarizării, nu poate duce la echitate și justețe socială pentru cei afectați de prevederile acestei legi, extrem de importante”, susțin cei de la Federaţia Sănătatea.

„Decidenții politici au arătat că se poate trece prin ambele camere ale Parlamentului României, urgent și fără dezbateri, orice inițiative legislative oricât de importante ar fi ele și cu impact major asupra vieții românilor”, conchid sindicaliștii de la Federația amintită.

Legea pensiilor a fost adoptată luni, 20 noiembrie, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Citiți mai multe aici: Legea pensiilor, adoptată de Camera Deputaților 

485 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

O nouă epidemie, în România? După cea de rujeolă, în Bucureşti, a apărut boala despre care s-a crezut că a dispărut în 1989

O nouă alertă medicală în Bucureşti! Au apărut două cazuri de difterie cutanată netoxigenă. Această afecţiune survine în special la persoane din grupuri vulnerabile.Cei...

Școala Gimnazială „Herăstrău”, 135 de ani de excelență în educație

Școala Gimnazială „Herăstrău”, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din Capitală, a sărbătorit zilele trecute 135 de ani de activitate. Excelență în...