AcasăSOCIAL”Deșteaptă-te, române!”. Moment deosebit, de Ziua Națională. Cum sună imnul cântat la...

”Deșteaptă-te, române!”. Moment deosebit, de Ziua Națională. Cum sună imnul cântat la pian, pe vârf de munte – VIDEO

”Deșteaptă-te, române!”. Moment deosebit, de Ziua Națională. Cum sună imnul cântat la pian, pe vârf de munte - VIDEO (sursa foto. captură video Facebook/Jandarmeria Română)

Ziua de 1 decembrie este una deosebită pentru români, pentru România.

Și cum în acest an Ziua Națională a fost marcată prin ceremonii mai restrânse, în contextul crizei COVID, lipsind parada de la Arcul de Triumf din Capitală, dar și tradiționalele hore în care se prindeau și cântau oamenii din diverse zone ale țării, la fel și alte manifestări de suflet, un jandarm a reușit să aducă un plus de emoție, interpretând imnul la mare înălțime.

Acordurile imnului „Deșteaptă-te, române!” au fost auzite pe Vârful lui Roman, din Munții Căpățânii (județul Vâlcea), la 1.700 de metri altitudine, într-un peisaj de vis. Tânărul jandarm a adus cu el, lângă pianul alb la care a cântat, și un drapel. Un alt steag în culorile roșu, galben și albastru, de această dată unul uriaș, fusese întins în zona din fața pianului, din câte se poate vedea din imagini.

Momentul a fost filmat, iar imaginile au ajuns să fie distribuite, de 1 decembrie, și pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române, împreună cu următorul mesaj:

”Pe oricare munți ne-ar purta pașii, la malul oricărei mări ne-am afla, dacă am ajunge locuitori ai oricărei capitale sau ne-am retrage într-un sat din oricare țară, am putea să fim aproape unii de ceilalți în orice moment, amintindu-ne că suntem români.

Poporul nostru a dovedit în repetate rânduri profunzimi nebănuite, precum ale mării. A rămas puternic pe dinaintea numeroaselor vitregii întâmpinate de-a lungul timpului, precum munții.

Solidaritatea ne-a ajutat să izbândim.

Am rămas uniți, reușind, astfel, să trecem peste dificultățile oricărei perioade, ceea ce ne oferă speranța că vom depăși greutățile de acum așa cum le-am depășit și pe cele din trecut.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!”

author avatar
Cristina Stefan