AcasăSOCIALDescoperire șocantă la Termocentrala Mintia. Bărbatul se afla în preaviz şi urma...

Descoperire șocantă la Termocentrala Mintia. Bărbatul se afla în preaviz şi urma să fie concediat

termocentrala mintiaDescoperire șocantă la Termocentrala Mintia. Bărbatul se afla în preaviz şi urma să fie concediat

Vestea că urma să fie concediat a căzut ca o lovitură de trăsnet pentru un bărbat, care a decis să-și curme viața.

Era angajat al Termocentralei Mintia. Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost găsit spânzurat. El se afla în preaviz şi urma să primească decizia de concediere, potrivit foștilor săi colegi.

Având o vechime de trei decenii în muncă, bărbatul din Bretea Mureşeană ar fi urmat să beneficieze, în urma disponibilizării, de plăţi compensatorii în valoare de circa 10.000 de euro, plus venit de complementare pe doi ani.

„Miercuri, angajaţii secţiei noastre au fost programaţi să semneze deciziile de închidere a contractelor de muncă. Am fost, am semnat şi, după aceea, l-am sunat pe Mihai şi i-am spus că şi el trebuie să vină să semneze. M-am oferit să mă duc după el cu maşina să-l aduc la Mintia. Mi-a zis că nu vrea să vină miercuri. La care eu i-am zis «hai, vino, te rog, să rezolvi». La care el mi-a zis «nu, nu vin astăzi, ci mâine».

Bărbatul, găsit fără suflare de foștii colegi

Atunci, a rămas ca joi, la 08:00, să merg la Bretea ca să-l aduc să semneze hârtiile, după care să-l duc înapoi. Miercuri seara l-am sunat, din nou. I-am spus că nu pot merge la 08:00, ci pe la 10:00. «Da, nicio problemă şi vineri putem merge, nu-i bai», a zis el. La care eu i-am spus că vineri e ultima zi şi nu trebuie să lăsăm pe ultima sută de metri şi să mergem joi. Aşa a şi rămas, ca eu să merg joi după el la Bretea, apoi, să-l duc acasă. Dimineaţă m-a sunat un alt coleg şi mi-a spus că a făcut ceea ce a făcut”, a relatat un fost coleg al bărbatului, citat de ziardehunedoara.ro.

Aproape 1.500 de angajaţi de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) vor fi disponibilizaţi, într-o singură tranşă. De la Termocentrala Mintia pleacă 662 de persoane, iar alţi 815 angajaţi de la structurile din Valea Jiului ale C.E.H. Preavizele expiră la începutul săptămânii viitoare.

author avatar
Andreea Vlad
294 afisari

2 COMENTARII

  1. astea-s ”privatizari”?
    industria si agricultura romaneasca facute praf si pulbere. da!

  2. Cata lipsa de recunostinta fata de programele de reconversie profesionala pregatite de guvernanti pentru persoanele de peste 50 de ani… Basca banii moca (ca atat stiu cei ce ne conduc), pentru linistea lor, cu care vor fi miluiti conecdiatii. Omul v-a dat CARTONASUL ROSU. Aut !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger