AcasăSOCIALDescoperire șocantă: bebeluș viu, abandonat lângă tomberon. Poliția îi caută părinții

Descoperire șocantă: bebeluș viu, abandonat lângă tomberon. Poliția îi caută părinții

bebelus abandonatDescoperire șocantă: bebeluș viu, abandonat lângă tomberon. Poliția îi caută părinții

Un bebeluş abandonat pe stradă, lângă un tomberon, în Baia Mare, a fost salvat în ultima clipă de o femeie care l-a dus acasă după care a alertat poliţia.

Copilul se afla pe o bucată de material textil, lângă un tomberon. Femeia l-a găsit luni, în jurul orei 21.00, l-a dus la domiciliul său unde l-a spălat și i-a dat de mâncare, după care a sunat la numărul de urgență 112.

„Poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în jurul orei 21.00, o femeie a găsit abandonat un bebeluş pe strada Horea, din municipiu, lângă un tomberon din spatele unui imobil. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au stabilit faptul că apelanta a găsit bebeluşul, l-a dus la domiciliul său, l-a spălat, i-a dat să mănânce, după care a anunţat ambulanţa şi organele poliţie. Minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, Secţia Pediatrie”, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma, potrivit Agerpres.

Copilul a fost transportat la Spitalul Județean Baia Mare, la Secția Pediatrie. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmând a se efectua verificări în vederea identificării părinților.

De asemenea, în funcție de evoluția stării de sănătate a acestuia și verificările ulterioare, se va stabili dacă este necesară schimbarea încadrării juridice, a transmis IPJ Maramureș.

Un caz similar este cel din București, când în urmă cu două săptămâni, un nou-născut a fost găsit abandonat într-o pungă.

author avatar
Andreea Vlad