AcasăSOCIALDelicte grave la un sindicat din MAI: au furat banii membrilor

Delicte grave la un sindicat din MAI: au furat banii membrilor

Agenții de poliție, țepuiți cu ajutorul justiției

Președintele fondator al Sindicatului Național al Agenților de Poliție, Iulian Surugiu, acuză fosta conducere a organizației că, în ultimii 4 ani, a furat, efectiv, banii membrilor. Surugiu crede că cei care au furat banii polițiștilor sunt mână în mână cu justiția, având în vedere că, din 2017 până în prezent ,instanța nu a validat alegerile repetate pentru conducerea sindicatului. 

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a fost distrus cu ajutorul justiției, acuză președintele fondator al organizației, Iulian Surugiu. Acesta a arătat că, începând cu sfârșitul anului 2017 și până în prezent, patru indivizi, care nu mai au nicio treabă cu organizația SNAP, au reușit, prin intermediul instanțelor de judecată, ”cu complicitatea unor judecători”, să obțină sume foarte mari de bani, care, însumate, depașesc 120.000 de euro.

”Lista rușinii este compusă din Diugu Adrian-Ioan, fost președinte-demisionar, actual președinte la alt sindicat, Tiulescu Remus-Mihail, fost vicepreședinte, actual pensionar, Stroe Viorel, fost vicepreșeninte, plecat din sindicat și din poliție, și Bălașa Constantin, fost membru B.Ex.C., actual pensionar. Acești profitori nu au desfășurat niciun fel de activități în cadrul Sindicatului Național al Agenților de Poliție pentru sumele revendicate, profitând doar de vicii legislative, prin obținerea unor hotărâri judecătorești, au reușit practic să fure banii proveniți din cotizațiile membrilor, bani care, în mod normal, trebuiau sa se întoarcă, într-un fel sau altul, la aceștia. Prin procesele intentate, ilegalitățile comise, banii oamenilor încasați în mod necuvenit,  toate acțiunile întreprinse fără a avea acordul sau consultarea membrilor și a conducerii sindicatului, acești indivizi, având complicitatea unor autorități ale statului, au reușit să distrugă munca unei echipe naționale de peste zece ani și să ducă Sindicatul Național al Agenților de Poliție în situația ingrată în care se află azi”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).

4 ani de contestații

Luna aceasta președinții Birourilor teritoriale ale Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România s-au întâlnit pentru a clarifica situația juridică și financiară a organizației, ținând cont de faptul că în prezent nu există o conducere validată de instanță. Începând din anul 2017, persoanelor alese la conducerea Biroului Executiv Central al SNAP le-a încetat mandatul conform statutului. Urmare a acestui fapt, în 2017 au fost organizate alegeri în vederea stabilirii componenței noii conduceri centrale a sindicatului. Alegerile respective au fost contestate de către o parte din fosta conducere a sindicatului, respectiv Diugu Adrian-Ioan. Urmare a faptului că instanța a invalidat componența noii conduceri, în 2018 au fost organizate alte alegeri, prin Congres extraordinar. Și alegerile din 2018 au fost contestate de Diugu Adrian-Ioan și de Tiulescu Remus Mihai, care, conform statutului sindicatului, nu mai aveau calitatea de membri ai SNAP. ”Profitând de faptul că, în mod succesiv, alegerile nu au fost validate de instanță, Diugu Adrian-Ioan, în baza certificatului de grefă, prin care atesta că figurează ca președinte al SNAP, deși mandatul acestuia expirase și nu mai îndeplinea condițiile legale de a reprezenta sindicatul, a întocmit anumite acte de dispoziție care au făcut ca fondurile sindicatului să fie direcționate către un anumit grup de persoane. Totodată, potrivit trezorierului SNAP, din fondurile sindicatului au fost deturnați circa 600.000 de lei, situație care duce la imposibilitatea îndeplinirii atribuțiilor sindicatului”, se mai arată în comunicatul SNAP.

”Mână în mână cu justiția”

Președintele fondator al SNAP, Iulian Surugiu, susține că, din cauza faptului că, din 2017 până în prezent, judecătorii de la Sectorul 5 nu au dat încă o soluție, cei care au contestat alegerile au luat, cu ajutorul hotărârilor instanțelor, drepturi salariale în jur de 120.000 de euro, fără să mai lucreze la sindicat, fără să aibă vreun fel de activitate. ”Judecătorii, care nu și-au făcut treaba din 2017 până în 2021, probabil că sunt mână în mână cu acești contestatari, pentru că eu cred că în 4 ani instanța ar fi putut să valideze o conducere a sindicatului”, ne-a precizat Iulian Surugiu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.